Vežbe koje će vam podići nivo energije

Pad energije i demotivacija najbolje se leče fizičkom aktivnošću.

by | jun 3, 2021

Mnogo je razloga za pad energije i koncentracije, kao i demotivaciju. Pored brojnih saveta kako podići nivo energije, jedan je svakako najzdraviji: fizička aktivnost.

Pored toga što vežbanje utiče na zdravlje celog našeg organizma, povećava nam snagu i balans, fizička aktivnost pozitivno deluje i na naše raspoloženje. Pa, ukoliko se desi da jedva ustanete iz kreveta i nemate snage da pregurate dan, predstavljamo vam najbolje vežbe za podizanje energije.

Kako podići nivo energije

Disanje

Duboko, sporo disanje opustiće vaše telo i um, a kiseonik će pokrenuti celo telo. Duboko udišite na nos, dok vam se grudi podižu. Izdišite na usta, brojeći do četiri. Ponovite ovu vežbu četiri puta. (Pročitajte i… Zašto je važno da naučimo pravilno da dišemo)

Članak se nastavlja posle reklama
Brzo hodanje

Ništa vas bolje neće razbuditi i razdrmati vam celo telo od brzog hodanja. Ovo možete praktikovati prilikom odlaska na posao, a ukoliko živite daleko od radnog mesta, ustanite malo ranije i brzo hodajte pet minuta oko kvarta. Ubrzaćete srčani ritam, a telo će dobiti neophodan kiseonik potreban za pravilno funkcionisanje. Uz sve to, podići ćete i nivo energije.

Joga

Poza „pas koji gleda dole“ idealna je za podizanje nivoa energije. Stanite u raskoračni stav, a neka vam noge budu u širini ramena. Spustite ruke na pod, kao da radite sklek, a zatim se ispravite leđa, dok su vam dlanovi i dalje na podlozi. Ova vežba se ne preporučuje trudnicama, kao ni osobama koje pate od visokog krvnog pritiska ili čestih glavobolja.

Članak se nastavlja posle reklama

Preskakanje vijače

Ovo je najlakši način da odradite kardio trening, a da u isto vreme i podignete nivo energije. Sve što vam je potrebno jeste vijača i pet minuta vremena. Preskačite 30 sekundi, pa napravite pauzu od 10. Ponovite tri do četiri puta. (Pročitajte i… 50 super načina za preskakanje vijače)

Plešite

Dok se ujutro pripremate za posao, pustite omiljenu pesmu i zaplešite. Pokrenućete celo telo, podići nivo energije, a bićete i srećniji. Isprobajte već danas!

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rs Prot Tachapanit/iStock/Getty Images Plus via Getty Images