Vožnja bicikla: Odličan i zdrav način da smršate

by | februar 3, 2015

Vožnja bicikla je odličan način da izgubite višak kilograma i budete u formi. Tokom zime nije lako voziti bicikl, ali napolju je sunčano i konačno malo toplije, pa je i idealno vreme da počnete da se pripremate za proleće.

Ako za prevoz do posla koristite automobil ili gradski prevoz, zamenite ih vožnjom bicikla. Možete izbeći gužve u saobraćaju, traženje parking mesta, a pored toga što će sam put biti manje stresan, učinićete nešto dobro za svoje telo.

Bezbroj je razloga zbog kojih je vožnja bicikla dobra. Pogledajte neke od njih.

Ne treba vam novac za gorivo

Kako bi se bicikl kretao nije mu potrebno gorivo, za razliku od automobila. Samim tim, ovu stavku možete izbrisati sa mesečnih troškova. Za vožnju bicikla morate pokrenuti svoje telo, a u isto vreme ćete trošiti kalorije. Jedino na šta trebate paziti je da su gume uvek naduvane.

Nema problema s parkingom

Zante već koliki problem može biti naći prazno parking mesto u gradu. Za razliku od automobila, bicikl možete parkirati bilo gde i ne morate da trošite vreme na traženje slobodnog parking mesta.

Zaštita životne sredine

Jedan od najboljih razloga zbog kog biste trebali da vozite bicikl je činjenica da on ni na koji način ne šteti životnoj sredini, za razliku od automobila i gradskih autobusa, koji ispuštaju štetni ugljen dioksid.

Jača mišiće i oblikuje telo

Vožnja bicikla je izuzetno dobro za vaše zdravlje, ali i oblikovanje tela. Vožnjom se troše kalorije, a to pomaže u skidanju kilograma. Pored toga, vožnja bicikla jača i oblikuje mišiće zadnjice i butina.

Jeftiniji su

Koji god bicikl odabere za kupovinu, mnogo će vas jeftinije koštati od kupovine automobila. Takođe, servisiranje bicikla je jeftiniji od servisa automobila.

Ne treba vam osiguranje

Kada vozite bicikl morate biti oprezni, treba da poštujete saobraćajna pravila i nosite kacigu. Ali, bicikl ne morate da osigurate, kao što je slučaj sa automobilom.

Tagovi: