Aromaterapija prema tipu ličnosti

by | avgust 5, 2021
Aromaterapija prema tipu ličnosti

Aromaterapija prema tipu ličnosti može da bude vaša „pilula za smirenje“. 

Baš kao dobar prijatelj, dobro esencijalno ulje može da nam resetuje raspoloženje. A svako ulje namenjeno je za određeno raspoloženje. U nastavku vam donosimo vodič kroz sve te mirise, u nadi da ćete izabrati baš onaj koji vama odgovara.

Aromaterapija prema tipu ličnosti

Melanholični ste

Znate li onog prijatelja koji vas uvek nasmeje? Upravo sličan efekat na nas ima miris biljke bergamot. Istraživanja su, naime, pokazala da miris ove biljke uklanja povremene epizode anksioznosti i da poboljšava raspoloženje.

Nervozni ste

Ukoliko vam je potrebna „pilula za smirenje“, brzo planete i imate hitre reakcije, isprobajte miris lavande. Naime, lavanda je poznata po tome što umiruje i um i telo. Uz to, pomaže u lečenju nesanice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grain of light (@grain.of.light)

Pročitajte i… DIY aromaterapija kod kuće za oslobađanje od stresa

Noćna ptica

Ukoliko vam je teško da ustanete ujutro, ne možete da funkcionišete do podneva i niste produktivni, imamo rešenje za vas. Isprobajte ulje grejpfruta. Ova citrusna nota osvežava, razbuđuje um i telo i daje nam energiju.

Za slobodan duh

Ekupaliptus nam daje lepršavost, slobodu i pozitivnu energiju. Ukoliko želite da se ovako osećajte, isprobajte ulje ove biljke.

Protiv nesanice

Povezivanje s prirodom nas uzemljuje i umiruje. Zahvaljujući svojoj dubokoj, „drvenastoj“ aromi, tamjan stvara opuštajući atmosferu. Stoga se preporučuje nakon napornog dana, a naročito pred spavanje.

Savet plus: Možete mešati i više ulja u isto vreme, poput grejfruta i eukaliptusa, ili tamjana i lavande.

lepotaizdravlje.rs puhhha/iStock/Getty Images Plus via Getty Images