Kristina Eplgejt ima multiplu sklerozu: „Težak je to put“

by | 19 avgusta, 2021
Kristina Eplgejt priznala da ima multiple sklerozu

Kristina Eplgejt ima multiplu sklerozu. Glumica je tu informaciju nedavno podelila na društvenim mrežama.

Emmyjem nagrađena glumica Kristina Eplgejt, poznata po brojnim glavnim ulogama, na primer u serijama “Bračne vode”, i “Samantha Who?” otkrila je informaciju da joj je, bukvalno preko noći, dijagnostikovana multipla skleroza, bolest zbog koje imunološki sistem napada centralni nervni sistem.

Kristina Eplgejt podelila da ima multiplu sklerozu

–  Pre nekoliko meseci dijagnostifovan mi je MS, napisala je  na Twitteru.

Bilo je to čudno putovanje… Težak je to put. Ali, kao što svi znamo, put se nastavlja.

Prema Nacionalnom društvu za multiplu sklerozu, oni koji imaju MS obično pate od jedne od četiri vrste bolesti. Četiri tipa variraju u ozbiljnosti, ali ne postoji način da se predvidi kako će bolest kod pojedinca napredovati. Simptomi se razlikuju od osobe do osobe. Uzrok multiple skleroze nije poznat, iako su istraživanja pokazala da kombinacija gena i spoljnih faktora dovodi do pojave ove progresivne bolesti.

Pročitajte i… Slavne ličnosti koje boluju od neizlečivih bolesti

Pre više od decenije Kristina je dobila rak dojke i podvrgnuta je bilateralnoj mastektomiji.

Plačem barem jednom dnevno zbog toga jer je teško ignorisati ono što vidiš u ogledalu. Kad pogledate dole, vaše dojke su prvo što vidite… Dakle, to vas stalno podseća na rak koji ste imali, rekla je glumica za Oprah Winfrey Show 2008. godine.

Pet godina pre toga Kristina je dobila nagradu Primetime Emmy za izvanrednu gostujuću glumicu u humorističkoj ulozi za seriju Prijatelji 2003. godine. Još nekoliko puta bila je nominovana za najbolju glumicu u nekoliko filmova i serija.

Tekst originalno objavljen na ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsJoe See via Shutterstock