Obožavaju ga Novak i Jelena Đoković: Sok od celera je novi Instagram trend

by | decembar 11, 2019

Sok od celera ovih dana je hit na Instagramu. Ali, za razliku od mnogih trendova na Instagramu, ovaj zapravo ima nekog smisla.

Sok od celera je stvarno zdrav, iz prostog razloga što u njega ide samo celer i malo vode, a celer je prava „superhrana“. Evo zašto ne bi bilo loše da povremeno sebi umesto kafe ujutru spremite sok od celera:

Hidrira

Celer sam po sebi je pun vode, tako da kad ga izbnedirate unosite prilično vode, između ostalog, čak i ako ga pijete nerazblaženog.

Članak se nastavlja posle reklama

Smanjuje nadutost

Čaša ili dve dnevno mogu ublažiti probleme sa nadimanjem. Ako vas muči nadutost, sok od celera će vam pomoći jer jer celer prirodni diuretik, što znači da će vam pomoći da se oslobodite viška tečnosti, hidrirajući vas istovremeno.

Instagram @jelenadjokovic

Članak se nastavlja posle reklama

Pun je antioksidanata

Celer je odličan izvor antioksidanata, i ima protivupalna svojstva, tako da će vam konzumiranje ovog povrća u bilo kojem obliku popraviti opšte zdravstveno stanje. A antioksidanti usporavaju i pojavu prvih bora, jer neutrališu dejstvo slobodnih radikala, što takođe nije zanemaljivo.

Članak se nastavlja posle reklama

Odličan je izvor magnezijuma

Članak se nastavlja posle reklama

Celer je odličan izvor magnezijuma, koji je važan za zdravlje mišića, dobro varenje i dobar san. Bogat je i nitratima, koji pomažu u širenju krvnih sudova, poboljšavajući cirkulaciju i snižavajući povišen krvni pritisak kod osoba koje pate od hipertenzije. Osim toga, ima protivupalna svojstva, tako da održava sistem organa za varenje zdravim.

Ima vrlo malo šećera

Članak se nastavlja posle reklama

Šolja iseckanog celera (jedna porcija) ima svega jedan gram šećera. Čak i ako za čašu soka iskoristite pet šolja seckanog celera, unećete manje šećera (pet grama) nego što unesete kad popijete jednu čašu soka od pomorandže (oko sedam grama).

Sadrži vrlo malo kalorija

Jedna porcija (šolja seckanog celera) ima oko 15 kalorija. Iako će vam za čašu soka biti potrebno više od jedne šolje seckanog celera, ipak ćete uneti vrlo, vrlo malo kalorija.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: instagram @jelenadjokovic

Tagovi:

top