Deset načina da se probudite sveži i odmorni

by | april 28, 2013

Osim ako ne spadate u one ljude koji mogu da ustanu iz kreveta i da odmah budu puni energije, ustajanje ujutru može da bude veoma težak posao. Ako želite da se to promeni, isprobajte ovih deset saveta.

1. Istegnite se

Članak se nastavlja posle reklama

Lagano istezanje tela poput nekih joga poza, može da pomogne vašem telu da prikupi energiju. Ovi potezi takođe pomažu i da se vaš um koncentriše.

2. Vežbajte

Ukoliko budete uradili par vežbi kada se probudite, to će podstaći cirkulaciju u vašem telu, a pored toga, to je i sjajan način da započnete dan. Od sklekova i čučnjeva do par minuta na sobnom biciklu, svaka vežba dolazi u obzir. Samo ne zaboravite da se pre toga malo zagrejete.

3. Ne preterujte sa kofeinom

Članak se nastavlja posle reklama

Kofein vam može pomoći da započnete dan, ali ako popijete više od jedne šolje, kasnije možete ostati bez energije.

4. Hidratacija

Članak se nastavlja posle reklama

Kada spavate, vaše telo koristi zalihe tečnosti. Popijte nekoliko čaša hladne vode ujutru kako biste stimulisali nervni i probavni sistem.

5. Budite konstantni

Članak se nastavlja posle reklama

Idite u krevet i budite se u isto vreme svakog dana. Ako se budete držali redovnog rasporeda spavanja i ustajanja, vašem telu će biti lakše da se probudi ujutru i osećaćete se odmornije tokom dana.

6. Probudite se uz laganu muziku

Članak se nastavlja posle reklama

Razmislite kada budete birali muziku koja vam zvoni kao alarm. Buđenje uz preglasnu muziku povećava rizik od srčanog udara. Izaberite neki nežan zvuk koji se lagano pojačava dok se vaše telo navikava na ustajanje.

7. Bez TV-a

Isključite kompjuter i TV sat vremena pre nego što legnete. Svetlost ometa vaš mozak i čini težim da se on „isključi“.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Istuširajte se

Osvežavajući mlaz vode pokrenuće nervni sistem i pomoći vam da se osećate spremno i puno energije.

9. Doručkujte

Članak se nastavlja posle reklama

Vašem telu je potrebna energija da se pokrene. Zdrav doručak, čak i ako se radi o jednoj voći ili tostu, pomoći će vam da se osećate bolje.

10. Naučite da dišete duboko

Ustajanje za neke ljude može da budi nervozu, kada pomisle na sve obaveze koej tog dana treba da urade. Najbolje je stoga da kada se probudite date sebi nekoliko trenutaka da udahnete duboko par puta i da smirite um i telo.

Autor: Life Content

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: