Promenite način na koji govorite i brinete o svojoj koži

Mnogo je načina da se prema svojoj koži ophodite onako kako zaslužuje.

by | maj 11, 2021

Veoma je važno da budete obazrivi kada je vaša bjuti rutina u pitanju. Na primer, promena nege kože u skladu s trendovima nije uvek dobro rešenje, jer trendovi nisu personalizovani i ne bave se individualnim potrebama.

Važno je redovno birnuti o svojoj koži, a razni su načini da to i učinite. Jedan od njih je i da izmenite način na koji govorite o svojoj koži. Ideja je da u potpunosti promenite razmišljanje i ponašanje prema svojoj rutini nege.

O tome kako biti obazriviji prema svojoj koži govori i holistička estetičarka Hejli Vud.

Članak se nastavlja posle reklama

Promenite način na koji govorite o svojoj koži

Pozitivni razgovor s samom sobom

Ako stalno pričate o tome šta sve nije u redu s vašom kožom, u stalnoj ste potrazi za manama. Moguće je da ćete na tom putu naći i neke „nesavršenosti“ koje drugi ni ne primećuju.  Sledeća bitna stvar jeste da znate da korišćenjem proizvoda koji vam ne odgovaraju možete napraviti više štete nego koristi! Ukoliko se usredsredite na funkciju kože, a ne na njen izgled, i pri tom negu doživite kao važan posao koji pomaže koži da obavi svoju funkciju, manje je verovatno da ćete pogrešiti i kada su reči, i kada su dela u pitanju. Dobra rutina nege kože počinje od ljubavi i poštovanja prema sebi i svojoj koži.

Zatočeni u prošlosti

Imajte na umu da i naša koža evoluira i menja se s godinama. Ukoliko ste imali akne u pubertetu, to ne znači  da ste time obeleženi do kraja života. Ono što ste sebi nametnuli kao identitet vaše kože može biti kontraproduktivno, naročito kada je nega u pitanju. Nemojte zauvek da vučete sa sobom, kao težak kofer iz prošlosti, probleme koje ste nekada imali u vezi s vašom kožom.

Dugovečnost vs brze popravke

Bjuti industrija prepuna je fraza koje nude brza rešenja za probleme s kožom. Sigurno ste i sami čuli rečenice poput: „Koža bez akni i bubuljica za samo nedelju dana“ ili „70% manje bora za mesec dana“ i sl. Ovo može da se uvuče u naše misli pa da zaista poverujemo da ćemo, čim počnemo da koristimo određeni proizvod, dobiti brze rezultate. Ali to tako ne funkcioniše.

Članak se nastavlja posle reklama

Rutina nege kože je dugotrajan proces i traje ceo život. Ispravnom, svakodnevnom negom omogućićemo sebi blistavu, negovanu i lepu kožu. (Pročitajte i… Nega kože u različitim životnim dobima)

lepotaizdravlje.rsYaroslav Shuraev via Pexels