Pa zar opet? Evo šta donosi poslednji retrogradni hod Merkura u ovoj godini

by | oktobar 13, 2020
retrogradni hod Merkura

Čak i ako vas astrologija ne zanima previše, verovatno znate da retrogradni hod Merkura ima lošu reputaciju. Retrogradno kretanje nije karakteristično samo za Merkur, već za sve planete. Tada izgledaju kao da se kreću unazad, od istoka ka zapadu, mada se zapravo kreću uobičajenim smerom, od zapada ka istoku.  (Pročitaj: Veliki mesečni horoskop za oktobar, evo šta nas sve čeka)

Merkur će ovoga puta svoj retrogradni hod početi 14. oktobra. Pre nego što počnete da pačinite, znajte da se ta pojava dešava tri puta godišnje, a smak sveta se još uvek nije desio.

Svaki retrogradni Merkur se pomalo razlikuje od ostalih, a kakav će tačno uticaj imati zavisi od horoskopskog znaka u kome se dešava i toga kako su zvezde poravnate u tom određenom trenutku. Ovaj se odvija u znaku Škorpije i nateraće vas da preispitate mnoge stvari u svom životu.

Retrogradni Uran

Retrogradni hod Merkura

Kako će oktobarski Merkur u retrogradnom hodu uticati na vas? Ovog puta retrogradni Merkur je povezan sa Uranom. Merkur utiče na um i razmišljanje, dok Uran predstavlja iznenadne, neočekivane stvari. Dakle, u narednim danima možete steći neke dublje uvide u vama značajnu sferu života. To mogu biti saznanja koja će uticati na vašu karijeru ili ljubavni život.

Istovremeno, iznenada ćete imati potrebu da otkrijete tuđe tajne. Budite svesni da to povećava rizik da saznate i nešto što ne treba da znate.

Na finansijskom planu, potražićete način da obezbedite sredstva za životni stil koji želite. Računi se neće platiti sami. Da li vam posao omogućava da se osećate sigurno ili je vreme da potražite nešto unosnije? Možda bi bilo najbolje da napravite pauzu u trošenju (na nekoliko dana), kako biste mogli da shvatite šta je zaista važno u životu. (Pročitaj: Neka vam račun za struju bude manji nego ikad – mudri saveti za uštedu električne energije)

Retrogradni Merkur trajaće do 4. novembra, ali vaše ponašanje tokom tog perioda uticaće na vašu budućnost. Retrogradni hod odraziće se na sve horoskopske znakove, ali će pod najvećim uticajem biti Škorpije i Vage.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Pexels