Šej Mičel: Kako mi je trudnoća promenila telo

Između uloge majke i pandemije koja joj je promenila život, Šej Mičel se bori da pronađe "novu normalnost".

by | 27 maja, 2021

Glumica Šej Mičel dobila je ćerku Atlas Nou Babel, koja sada uči da puzi, šeta, maše i uči o svetu oko sebe. A  u isto vreme je učila kako da se ponovo oseća kao ona Šej pre porođaja.

Pritisnula sam pauzu, rekla je glumica.

Kada je Atlas imala samo pet meseci, počela je pandemija koronavirusa. – Najveći deo vremena provela sam s njom, u kući. Sve je krenulo naopako, priznala je Šej.



 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Shay Mitchell (@shaymitchell)

U januaru, glumica je potpisala partnerstvo s aplikacijom Openfit, i odlučila je da pet puta nedeljno, u periodu od četiri sedmice, vežba.

Ovo je sve promenilo. Postala sam energičnija i nije mi trebalo pet šoljica kafe dnevno. Ne želim da zvuči kao kliše, ali vežbanje je promenilo i popravilo čitavu moju godinu.

Ali onda, desio se Internet. Naime, Šej Mičel je na Instagram postavila fotografiju u kojoj je prikazala telo pre i posle početka fitnes programa. U opis je stavila: „Zdravija, energičnija i posvećena.“

Objavu su preplavili komentari kritikujući je da je gojazna ili su je pak optuživali zašto ne prihvata svoje postporođajno telo.

Odmah nakon porođaja, kada bih komentarisala da se ne osećam kao ja, ljudi bi govorili da ne brinem, tek sam dobila dete. Da, znam. Zahvalna sam na svom telu, jer je donelo na svet život, ali i dalje imam pravo da kažem da se ne osećam dobro u svojoj koži, priznala je glumica.

Postporođajni problemi

Pored toga što se fizički nije dobro osećala, Šej je počela da pati i od postporođajne depresije.

Pre Atlas, bila sam jaka. Želela sam da se ponovo tako osećam. Slavimo svoja tela pre porođaja, slavimo tokom trudnoće. Trebalo bi da ga slavimo i nakon, ali i da se trudimo da se u njemu osećamo najbolje moguće.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Shay Mitchell (@shaymitchell)

Baš zato, Šej Mičel je odlučila da, čim se osećala dovoljno dobro, krene s treninzima.

Nakon nekog vremena, postala sam veoma ponosna na sebe, rekla je ona. Uz kardio treninge, Šej je dodala i preskakanje vijače, kao i pešačenje. Priznala je da su joj te aktivnosti promenile život.

Za kraj, glumica je rekla da se ne kaje ni zbog jedne odluke, ali da želi da bude najbolja verzija sebe u svakom trenutku. (Pročitajte i… Dženifer Gardner: Prava istina o postporođajnom telu)

Imam samo jedan život i neću nikada sebi da postavim pitanje: „šta bi bilo da sam…“.

lepotaizdravlje.rsAmy Sussman / Staff/ Getty Images Entertaitment via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.