Selena Gomez lansirala platformu za mentalni fitnes „Wondermind“

by | 10 aprila, 2022
Selena Gomez lansirala platformu za mentalni fitnes

Budući da otvoreno priča o mentalnom zdravlju već godinama ni ne čudi činjenica da je Selena Gomez lansirala platformu za mentalni fitnes“Wondermind“.

Između snimanja druge sezone serzije „Only Murders in the Building“ i vođenja uspešne mejkap linije „Rare Beauty“, Selena Gomez vredno radi i na još jednom sjajnom projektu. Naime, pevačica je odlučila da pomogne svima da se edukuju o mentalnom zdravlju.

Ova odluka ni ne čudi, kako je i sama mnogo puta dosad otvoreno i javno pričala o svom mentalnom stanju i teskobi s kojom se godinama bori.

Selena Gomez lansirala platformu za mentalni fitnes

U pitanju je multimedijalna platforma za mentalno zdravlje, koja za cilj ima da se promeni sam stav o mentalnom zdravlju, ali i da se pojedinci bolje edukuju i informišu.

U ovoj ideji, Seleni je pomogla njena majka Mendi Tefi, kao i Danijela Pirson, koosnivačica „Newsette“. Iako je u pitanju sudar tri generacije: Z, X i milenijal, sve tri su se okupile oko iste strasti- mentalnog zdravlja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)


Kada smo majka i ja počele da se povezujemo upravo preko naših puteva ka mentalnom zdravlju shvatile smo da nemaju svi ljudi taj luksuz. Pričale smo o iskustvima i stigmama s kojima smo se susretale, a zaključile smo da u slučaju mentalno zdravlja ne postoji ‘univerzalna veličina'“, izjavila je Selena.

Pre dve godine, u Instagram Live sesiji sa koleginicom i prijateljicom Majli Sajrus, Selena je otkrila da ima bipolarni poremećaj. Pre toga, pričala je o svojoj borbi sa teskobom i depresijom- posledice lupusa.

Naš moto je da treba da idete kod terapeuta, mi nismo zamena za razgovor sa stručnim licem. Međutim, baš kao i fizički fitnes, možemo vam biti ličan mentalni trener, rekla je Pirsonova.

„Wondermind“ uključuje i sadržaj i alatke za mentalni fitnes (kao što su vežbe pisanja dnevnika na dnevnoj bazi), ali i podkast, u kojem pričaju stručnjaci.

Verujemo da je vežbanje mozga jednako važno kao vežbanje tela, rekle su devojke.

Pročitajte i… Tri glavne strategije Selene Gomez za čuvanje mentalnog zdravlja

Selena svoj mozak vežba tako što priča s prijateljima i porodicom i otkriva im svoja osećanja. Isto tako, ograničila je vreme koje provodi na društvenim mrežama.

Pauza od društvenih mreža je bila najbolja odluka za moje mentalno zdravlje. Stvorila sam sistem da ni nemam više šifre. Nepotrebna mržnja prema sebi i poređenje su nestali, kada sam odložila telefon, rekla je ona.

Veoma sam uzbuđena oko toga šta stvaramo. Mislim da je važno da svako zna da nije sam. Želele smo da stvorimo prostor koji će ohrabriti korisnike da pričaju. A isto tako, korisnici će znati da se njihov glas čuje, a osećanja poštuju, rekla je Gomezova.

lepotaizdravlje.rs Matt Winkelmeyer / Staff via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.