Njena borba još uvek traje – Šenon Doerti je hrabra i uporna uprkos svemu

by | jul 22, 2020
Šenon Doerti, Lepota i zdravlje

Šenon Doerti je publici sa naših prostora najpoznatija po ulozi u američkoj seriji Beverli Hils. Iako je i pre i nakon toga glumila i u drugim serijama i filmovima, popularnost je stekla kao simpatična tinejdžerka Brenda Volš. Glumica već godinama ima ozbiljne zdravstvene probleme, a sve je počelo još 2015. kada joj je dijagnostifikovan rak dojke.

Napori lekara da je izleče bez mastektomije ili agresivnih tretmana nisu bili bili uspešni jer se rak proširio na limfne čvorove. Zbog toga, glumica je prošla brojne tretmane i terapije, uključujući mastektomiju, hemoterapiju, zračenje i operaciju. 2018. godine objavljeno je da je izlečena. Neko vreme bila je mirna, ali rak se ponovo vratio pre oko godinu dana. Informacija da Šenon ima kancer u četvrtoj fazi isprva je držana u tajnosti, a glumica je o tome progovorila javno tek početkom ove godine. (Pročitaj: Ovih šest namirnica bogatih cinkom spas su za vaš imunitet)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

Šenon Doerti otvoreno govori o izazovima sa kojima se suočava

Gostujući u jednom TV programu, Šenon Doerti podelila je svoja osećanja i razmišljanja sa širim auditorijumom. Priznala je da se često pita zbog čega se teška bolest javila baš kod nje i otkrila da zbog svega oseća veliki strah. Pa ipak, Šenon nastoji da ostane pozitivna i nada se da će još jednom uspeti da pobedi opaku bolest. (Pročitaj: Glumica Alison Hanigan otkriva vam svoj recept za optimizam)

Četvrta faza karcinoma podrazumeva postojanje metastaza i rak više nije lokalizovan na samo jednom mestu (u dojci). Cilj lekara je da njeno opšte stanje bude što stabilnije, da se uspori rast tumora i poboljša kvalitet života. Glumica se okrenula zdravoj ishrani, a na mukotrpnom putu podršku joj pružaju prijatelji i porodica. (Pročitaj: Seme bosiljka – riznica minerala u majušnom zrnu) Pojedine emotivne momente ona objavljuje na svom profilu na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

Happy Mother’s Day mom. I love you to the moon and back and feel very blessed I got you. @themamarosa 🥰💗💗

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

Nedavno je objavila selfi motivišući fanove da ostanu kod kuće tokom pandemije COVID-19, kako bi zaštitili one sa oslabljenim imunitetom (uključujući pacijente obolele od raka poput nje). (Pročitaj: Glumica Majim Bjalik uz ove četiri reči prevazilazi teške životne momente)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram