6 loših navika protiv lepote i zdravlja vaših grudi

Ženske grudi su veoma osetljive, pa neke uobičajene greške mogu dovesti do pogoršanja njihovog izgleda i zdravlja.

by | jul 6, 2022
Šest loših navika koje uništavaju lepotu i zdravlje vaših grudi

Iako su grudi stalno sa nama i često mislimo o njima i o tome šta drugi misle o nama zbog njih da li im zaista poklanjamo dovoljno pažnje!? Trebalo bi da se podrazumevaju redovni lični i doktorski pregledi grudi ali moramo i same da se potrudimo da bi ta osetljiva oblast kojoj je potrebna posebna nega ostala onakva kakva želimo da bude.

Šest svakodnevnih navika koje uništavaju lepotu grudi

Ako želite da vaše grudi ostanu zdrave, moraćete da uložite dodatni napor i preduzimate svakodnevne preventivne mere kako biste izbegli bolest ili promene. Ispostavilo se da mnoge dame nesvesno stiču navike koje mogu dovesti do lošeg zdravlja grudi. Zbog toga smo za vas pripremili listu od 6 stvari i navika koje bi trebalo da izbegavate da bi vaše grudi bile zdrave i ostale u odličnom stanju:

Neprijatelj No.1 – kafa

Većini neće biti drago kada pročitaju da su naučnici iz Švedske dali senzacionalne izjave da će vas tri ili više šoljica crne kafe dnevno „spasiti“ od zategnutog poprsja. U studiji u kojoj je učestvovalo 300 volonterki, rečeno je da strast prema ovom napitku smanjuje veličinu grudi za 17%!
Zato zapamtite, ništa bolje od vode nije izmišljeno za lepotu tela i vaše zdravlje.

Neprijatelj No.2 – opekotine od sunca

Svaka žena treba da zapamti pravilo: Grudi ne možete izlagati suncu, a još više, sunčati se u toplesu bez zaštitne kozmetike. Prvo, kvari lepotu grudi, a drugo, ultraljubičasto u solarijumima toliko isušuje kožu da onda jednostavno gubi čvrstoću i elastičnost.
Dakle, ako izlažete područje dekoltea tokom sunčane sezone, obavezno koristite kremu sa SPF 30 ili više za kožu grudi.

Neprijatelj No.3 – pogrešno donje rublje

U potrazi za brendovima i lepotom, mnoge devojke zaboravljaju na glavnu funkciju donjeg veša – pravilnu podršku i veličinu grudi, jer čak i najskuplji grudnjak može izazvati strije. Važno je imati na umu da nepravilno odabrani grudnjak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema: stiskaće grudi, povući, ubadati, a nakon toga će biti poremećena lokalna cirkulacija krvi i zbog toga će biti poremećena sva limfna drenaža pa toksini neće napuštati telo.
Kako razumeti da vam donje rublje ne odgovara? Vrlo jednostavno: grudnjak koji vam puzi uz leđa ili steže grudi su glavni znaci da on nije za vas.

Neprijatelj No.4 – spavanje na stomaku

Pošto se grudi sastoje od masnog tkiva, koje je prilično fleksibilno i elastično, vaš položaj spavanja može uticati na njihov oblik. Ako spavate na boku ili na stomaku, oblik će biti neujednačen.
Preporučujemo da spavate na leđima. Istovremeno se oslobodite bora i nabora na licu!

Neprijatelj No.5 – bavljenje sportom bez sportskog topa

Vežbanje bez sportskog grudnjaka lako može pokvariti vaš prelep oblik grudi. Vežbe koje se često ponavljaju ili sportovi sa velikim uticajem izazivaju poskakivanje grudi, čime se istežu. Ovo može izazvati opuštanje grudi i bol u ramenima, pa se preporučuje nošenje odgovarajućeg sportskog topa koji podržava grudi, ali ih ne steže.
Jednostavno, bez topa ne krećite na trčanje ili teretanu!

Neprijatelj No.6 – Pušenje!

Znamo da mnoge od vas misle da je kombinacija zavodljivog pogleda, cigarete i otvorenog dekoltea privlači svačiju pažnju ali pušenje je možda i glavni neprijatelj lepih grudi. Ne samo da pušenje povećava verovatnoću razvoja svih vrsta raka, već takođe povećava verovatnoću opuštanja mlečnih žlezda.Naučnici još nisu otkrili uzrok ove pojave, ali postoji verzija da cigarete sadrže hemikalije koje uništavaju elastin, proteinsku strukturu koja određuje elastičnost i tonus kože dojke.
Pušenje ili lepe i zdrave grudi, odlučite same!

VladimirFLoyd/iStock/Getty Images Plus by Getty Images