Kako izabrati prave maramice za bebu?

by | 10 decembra, 2012

Da bi beba bila srećna, potrebna joj je čista i neiziritirana guza. Pri svakoj zameni pelena, važno je da se pobrinete da je guza vaše bebe nežno, ali temeljno očišćena, kako bi se sprečila iritacija i da bi vašoj bebi bilo udobno.

Vaša beba ima osetljivu kožu kojoj je potrebno posvetiti dodatnu pažnju. Tokom prvih meseci često menjanje pelena i čišćenje može prouzrokovati dosta stresa.

NIVEA Baby vlažne maramice su bez alkohola i sapuna sa posebno mekim mikrosunđerima obogaćenim prirodnim pamukom za naročito nežno i efikasno čišćenje. Klinički testirane kako bi se osigurala njihova kompatibilnost sa nežnom dečijom kožom, ove maramice su vaš saveznik za efikasno i bezbedno čišćenje.

Sviđaju Vam se higijenske maramice za jednokratnu upotrebu, ali kada stojite ispred police sa maramicama teško vam je da odlučite koje da uzmete za vašu bebu? I postoji dobar razlog zašto samo ne treba da gledate na cenu, već i na kvalitet materijala i naročitih potreba za kožu vaše bebe.

Ova kontrolna lista pomoći će vam da pronađete najnežnije maramice koje će odgovarati koži vaše bebe:

Materijal: Da li su maramice dovoljno nežne za kožu vaše bebe ne zavisi samo od sastava maramica, već i od kvaliteta materijala. NIVEA Baby maramice imaju jedinstveni Clean & Soft System®. Njihovi naročito mekani mikro sunđeri su napravljeni od vlaknaste strukture koja je naročito pogodna za bebinu kožu, i koja je upletena bez ikakvih hemijskih aditiva i sadrži visok nivo prirodnog pamuka. Možete osetiti tanji, nežniji kvalitet svake maramice čim je izvadite iz pakovanja.

pH vrednost: Zbog produženog kontakta sa mokraćom predeo gde se pelena stavlja ima povećanu pH vrednost, čime se javlja nejednakost mnogih fizioloških mehanizama za zaštitu i oporavak kože. NIVEA Baby maramice imaju nižu pH vrednost (4.8 – 5.5) i ublažavaju povećanu pH vrednost i dovode je do normalnog nivoa.

Ne, nikako ukoliko sadrži ove sastojke: Alkohol se nikako ne sme naći u sastavu maramica. Bebina koža je mnogo tanja od kože odraslih i njihova koža je još uvek slaba, te alkohol može lako prodreti kroz kožu u organizam bebe. Iako se maramice koriste za čišćenje ne treba da sadrže ni sapun ni surfaktante. I sapun i surfaktanti koji pene bi zahtevali temeljno pranje vodom nakon upotrebe takve maramice. Stoga su NIVEA Baby maramice bez alkohola, sapuna i surfaktanata koji pene.

Klinička i dermatološka ispitivanja: Maramice koje su klinički i dermatološki testirane garantovano neće iritirati osetljivu bebinu kožu ukoliko se koriste u normalnim uslovima. Sve NIVEA Baby maramice su podvrgnute brojnim kliničkim i dermatološkim ispitivanjima. NIVEA Baby pure & natural proizvodi za čišćenje i negu ne sadrže parabene, boje i alkohol. Oni su obogaćeni sertifikovano organskom kamilicom i sertifikovano organskim šea maslacem koji sadrže omega-6 masne kiseline poznate po svojim lekovitim i umirujućim dejstvima na kožu.

Pre nego što se odlučite, zapitajte se „Koje su potrebe kože vaše bebe?“

Neke bebe nemaju problema sa kožom, ali pate od crvenila i osetljivosti u predelu gde se stavlja pelena, druge pak bebe dobijaju veoma lako osip ili imaju naslednu sklonost ka alergijama ili atopičnim ekcemima.

Da biste obezbedili svakoj bebi adekvatnu negu koja joj je potrebna, NIVEA Baby maramice vam nude četiri različite vrste:

Koža moje bebe je zdrava i retko pocrveni ili postane osetljiva

U tom slučaju za Vas su idealne NIVEA Baby Pure & Fresh maramice: Baziraju se na prečišćenoj vodi i nežnoj aloe veri. Pure & Fresh maramice čiste nežnu kožu vaše bebe kao čista voda i održavaju prirodnu zaštitnu funkciju kože.

 

 Koža moje bebe je podložna iritaciji i potrebna joj je dodatna nega i zaštita

Onda je vaš izbor NIVEA Baby Soft & Cream maramice: Ove maramice su natopljene kremom sa prirodnim uljem od kalendule i pružaju trenutni, umirujući efekat dok istovremeno čiste bebinu guzu.

 

Moja beba izgleda da ima naročito osetljivu kožu i izgleda da je sklona alergijama

NIVEA Baby Sensitive maramice bez mirisa su Vaš najbolji izbor. Natopljene su u nemasni losion bez mirisa sa jojoba uljem i nežno čiste bebinu kožu sklonu alergijama, naročito osetljivu kožu i kožu novorođenčadi.

 

Moja beba i ja smo navikli na udobnost koju pružaju NIVEA Baby Maramice i voleli bismo kada bi mogli stalno i svuda da ih imamo uz nas

NIVEA Baby Toddies maramice su savršene za poneti: one zadovoljavaju potrebe za čišćenjem osetljive kože i vaše bebe i vašeg deteta, sve u jednoj zgodnoj maramici. Dodatno blage maramice su 100 % prirodne, klinički testirane i mogu se koristiti za čišćenje lica, ruku i guze. Pošto su biorazgradljive i mogu se baciti u WC šolju, veoma su pogodne za učenje navika u kupatilu, i prava su stvar za mame i bebe u pokretu.

Pozdravite se sa suvim i prljavim maramicama – mala futrola koja se može ponovo koristiti štiti maramice od isušivanja i čuva ih čistim.

Pakovanja koja se mogu dopunjavati su sjajna jer se mogu lako spakovati i mnogo su lakše za nositi od velike kutije maramica“ kaže Maja, zauzeta mama šestomesečne devojčice Marine. „Često smo na putu, pa uvek sa sobom imam malu torbu u kojoj držim sve što mi je potrebno za presvlačenje – pelene i pakovanje maramica koje se dopunjava – sve je uvek spremno za pokret. Mada postoji jedan problem: kada se pakovanje maramica jednom otvori, nalepnica se često ne može dobro zalepiti, pa se maramice prljaju i suše“.

NIVEA Baby rešenje: čist poklopac. Praktično dizajniran, poklopac koji se ponovo može koristiti, eliminiše problem i dodatne troškove isušenih i prljavih maramicam, NIVEA Baby poklopac za maramice jednostavno ulazi u otvor za pakovanje koje se dopunjava i formira stabilan otvor.

Gornji deo otvora se pričvrsti za otvor i formira dobar, higijenski otvor. Kada čvrsti poklopac „klikne“ maramice su zatvorene, i na taj način se sprečava njihovo prljanje i isušivanje. NIVEA Baby maramice ostaju vlažne, meke i sveže – sve do poslednje.

NIVEA Baby poklopac za maramice pogodan je za sve tri vrste maramica u okviru NIVEA Baby maramica, uključujući i NIVEA Baby maramice multipakovanja sa dva, tri ili četiri punjenja – po istoj ceni. A kada otvorite novo pakovanje za dopunu, samo uklonite poklopac sa starog, potrošenog pakovanja, i stavite ga na tek otvoreno: toliko je jednostavno!

NIVEA Baby kutija sa maramicama: Najbolji i najpraktičniji način za čišćenje bebine guze su jednokratne, higijenske, nežne bebi maramice. NIVEA Baby maramice ne samo što su neverovatno nežne, zbog naročito mekanih mikro sunđera obogaćenih prirodnim pamukom, već zato što su prilagođene bebinoj koži.

Mogu se naći upakovane u lepo dizajniranoj kutiji sa poklopcem koji se lako otvara i zatvara, i koji oslobađa tanke, nežne maramice, bolje i brže. Omogućava Vam da jednom rukom držite bebu, a drugom vadite čistu maramicu. Delimično providna, može biti lep dodatak na bebinom stolu za presvlačenje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.