Categories Zdrava ishrana

Držala sam dijetu Kim Kardašijan 14 dana. I da, zaista sam smršala

Piše: Stefana Pavlović, zamenik web urednika portala “Lepota i Zdravlje”
Piše: Stefana Pavlović, zamenik web urednika portala “Lepota i Zdravlje”

Koliko ste puta čitali o tome kako je Kim Kardašijan naprasno smršala i čemu može da zahvali nagli gubitak kilograma? Ja – bar stotinu. Za one koji (čudom) nisu upućeni, seksi brineta istakla je da je za njenu vitku figuru najzaslužnija čuvena Atkinsova dijeta, tačnije režim ishrane koji se zasniva na izbacivanju ugljenih hidrata.

Ovaj režim je već godinama na lošem glasu, zbog izrazito loših efekata po zdravlje uopšte, uskog izbora namirnica i lišavanja vitamina i minerala koji su neophodni organizmu. Ipak, popularnost iste ne jenjava, a razlog je samo jedan -Atkinsova dijeta zaista radi posao.

U jednom trenutku života, nabacila sam popriličan broj kilograma, i u blagom očaju, nisam preterano marila ni za šta osim da skinem višak, i to što je brže moguće. U potrazi za načinom koji to obezbeđuje, nabasala sam upravo na pomenutu dijetu.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Zašto je bila moj izbor? Nudila je sve ono što na prvu loptu sve želimo – nije uključivala gladovanje (upravo suprotno), obećavala je ekstremno brze rezultate, i akcentovali su da godinu dana nema jo-jo efekta.

Moj cilj je bio da smršam od 7 do 10 kilograma, a pravilo ove dijete glasilo je: 1 dan 1 klogram manje! Tako sam u glavi već videla sebe kroz 10 dana daleko tanju i mršaviju. Evo kako je sve ispalo.

Pročitajte i… Izabrala sam 3 sjajne olovke za usne sa kojima nema greške! I veoma su pristupačne

Kliknite na sledeću stranicu… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA