Traži se živ ili šarmantan!

by | mart 25, 2014
Foto: Mladen Sekulić

Foto: Mladen Sekulić

Nervira me, rekla sam. Stalno nosi onaj svoj telefon sa sobom, nikad se ne odvaja od njega, ni kad spava ni kad jede, nikad nikad. I stalno mu je na vibraciji. Sumnjiv mi je nešto. Malo mi fali pa da počnem da mu preturam po džepovima.

Osim tog telefona – ima li kakvih drugih sumnjivih tragova – upita Gaga. Ne znam na šta misliš? Mislim na klasiku – trag karmina na košulji, miris parfema, hitni neodložni poslovi subotom uveče, telefon zaboravljen u kancelariji, kolima, tako to…? Pa nema. – rekoh. Pa onda nemoj da brineš – reče Gaga i odmahnu rukom. Nakon godina i godina s onim mojim, magistrirala sam simptome prevare. Tvoj ne vara. Kako znaš? Tako. Nije ta sorta. Znam.

Ali kako, pomislila sam. Ipak nosi onaj svoj telefon svuda. Ima i pasvord na njemu. I noću ga isključuje. Čuva bateriju, reče Gaga. Bolje bi mu bilo da čuva ovaj naš brak, baterije mogu da se kupe na svakom ćošku. Čuva bateriju, kad ti kažem – ponovi Gaga. Čuješ li me – muževi poput tvog naprosto ne švrljaju.

Pod jedan, tvoj muž ima korektan odnos sa svojom majkom. A to mnogo govori. Muškarci koji su ljuti na svoje majke, ili naprosto nisu u dobrim odnosima sa svojim majkama – vrlo verovatno ne poštuju ni svoje rođene žene. I kad tad – počeće da jure za suknjama. Ali tvoj nije takav i koliko znam, vrlo se slaže sa svojom mamom. Vrlo, pomislim. I previše.

Pod dva, tvoj muž nije nesiguran u sebe. Muški to ponekad rade čisto da bi dokazali sebi kako još nisu za bacanje. Čak i kad gube kosu, ili popiju otkaz na poslu ili se iz bilo kog razloga osete ugroženim, prevara ih čini ‘muškijim’ u sopstvenim očima. Glupost, pomislim. Čista glupost. Kad bi žene varale svaki put kad nisu sigurne u svoj izgled, svoju frizuru, liniju, haljinu, šminku – ovaj bi svet bio pun prevarenih muškaraca.

Pod tri – nastavi Gaga – tvoj muž nije narcisoidan. Samo nezreli, razmaženi muškarci varaju. Oni žene posmatraju kao objekat. Plus misle kako mogu da rade sve što požele. Svaka koja misli da može da ih promeni – debelo se vara. Oni ne žele da se menjaju.

Uz to, tvoj je dobar, nema strašnih poroka. Ne pije, ne puši, nema kockarskih dugova, ne ide po kladionicama, i što je najvažnije – nije šarmantan. Nije uspeo da šarmira nikoga u tvom okruženju. Ni mene, ni tvoju mamu, ni tvoju tetku, nikoga.

Nije tačno, pobunim se. Moja baka ga voli. Dušo, tvoja baka ima devedeset godina i voli svakog ko joj nazove dobardan. To se ne računa. Ok, ovaj tvoj fin jeste, ali nije šarmantan. Ako znaš šta hoću da ti kažem. Nema taj X faktor.

I što je najvažnije – nije moćan. Nema položaj. Nije na poziciji niti će ikad biti. Moć je moćan afrodizijak, a Vlada se već godinama ne pomera iz one svoje kancelarije. I nema službeni auto i nije političar i nije javna ličnost, ne pojavljuje se na viđenim mestima i šanse da nešto uradi od svog života su ravne nuli.

Dobro. Dakle, moj muž je potpuni promašaj. Voli svoju mamu, ne podnosi alkohol i završiće kao mlađi referent u penziji. Skoro da mi ga je žao. I mene s njim. Jedna ljubavnica bi nam dobro došla. Da malo razmrda stvari. Mislim, što moj da bude najgori…?!

Dudo, rekao je. Mislim da mi se smeši napredovanje. Stvarno…? Pa i krajnje je vreme bilo. Jesi li javio mami? Nisam, nešto mi ide na živce u poslednje vreme. Tvoja mama…? Na živce…? Tebi…? Dudo… ne čini ti se da ćelavim? Ma ne, dušo, super si, sve je ok, imaš visoke zaliske, to je normalno. Gde ćeš? Idem da uplatim tiket. Sad…? Sad, što? I svratiću do posla, mislim da sam zaboravio telefon.

Pišite Dudi na [email protected]!

Tagovi: