Trikovi za ukrašavanje novogodišnjih kolačića

by | decembar 24, 2012

Novogodišnji medenjaci su sastavni deo praznične trpeze. Čak i one najjednostavnije kolačiće možete učiniti originalnim desertom – uz pomoć glazure. Koliko će oni biti jedinstveni, zavisi od vaše mašte.

Tako, na primer, na kolačićima u obliku zvezdica možete filom ocrtati ivice, a unutar njih nacrtati pahuljice. Od nekoliko zvezdica možete napraviti i pravi bor – tako što ćete ih poslagati jednu na drugu i preliti glazurom.

„Borove“ išarajte talasastim vodoravnim linijama koje simbolizuju sneg, ili ga ukrasite isprekidanim linijama i dodajte jestive ukrasne kuglice umesto božićnih kuglica.

Na kolačićima u obliku srca iscrtajte cvet i unutar njega stavite tačkice koje asociraju na pahulje. Iskoristite i ostatak testa i oblikujte razne oblike koje ćete takođe iskoristiti.

Naravno, ne zaboravite da dodate neazobilazno sušeno voće, bademe i štapiće cimeta, koji će ulepšati vašu slatku trpezu.

Foto: Fotolia

Tagovi: