Iz modne kuće Jean Paul Gaultier na Serbia Fashion Week dolazi… Donald Potard!

by | april 5, 2014

Serbia Fashion Week koji će biti održan od 22. do 26. aprila u hotelu Park, u Novom Sadu, predstaviće publici kolekcije stranih i domaćih dizajnera, dodelu nagrada – Serbia Fashion Awards, uz muzički program, kao i brojne izložbe. Veliki segment ove internacionalne manifestacije čini i edukativni program koji podrazumeva seminare modne fotografije, bloginga, hair style-a, make up-a, modnih editorijala, fashion medija i modne izvrsnosti, kao i međunarodnu konferenciju i poslovne susrete – „Program razvoja modne i tekstilne izvrsnosti u Srbiji“.

cover

U funckiji velikog modnog i industrijskog gurua Serbia Fashion Week-a, u Srbiju dolazi Donald Potard!

Donald Potard, jedan je od najuticajnijih ljudi iz sveta modne industrije, čija biografija deluje gotovo nestvarno! Savetnik je najpoznatijih modnih kompanija kao sto su Paco Rabanne, Kenzo Takada, Chantal Thomass, Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Donna Karan, Alexis Mabille, Philippe Starck i Eric Gizard.

fotka Donald Potard

Gospodin Potard je 25 godina bio generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier, a potom istovremeno Jean-Charles de Castelbajaca i Emanuel Ungaroa. Takođe, bio je predsednik prêt-a-porter Unije modnih dizajnera, kao i član Francuske Federacije Mode.

Donald Potard i danas nastavlja da motiviše nove generacije talenata, kao profesor modne izvrsnosti na Akademiji umetnosti u Parizu, kao i iskusne kreatore i dizajnere koji u njegovoj ekspertizi pronalaze podršku takođe kroz Agent de Luxe, agenciju koju je osnovao 2006. godine. Posebno priznanje njegovoj karijeri predstavlja orden Legije časti Francuske kojim je odlikovan.

Ovaj modni velikan održaće predavanje 25. aprila u okviru međunarodne konferencije „Program razvoja modne i tekstilne izvrsnosti u Srbiji“, a istog dana, očekuje nas i predavanje gospodina Marcellous L.Jonesa, vlasnika The Fashion Insider TV i „MLJ Media“ Paris i jednog od najcenjenijih modnih kritičara u svetu, na temu „Zavođenje medija i bajera: Šta svaki mladi dizajner mora da zna pre nego što se predstavi javnosti“.

DRA_8068

Osim što će Serbia Fashion Week učiniti publici pravo zadovoljstvo da uživa u svetskoj i domaćoj modi, pružiće i šansu mladim dizajnerima da prikažu svoje radove na festivalu Fashion Clash. Naime, predsednik Fashion Clash-a iz Holandije, prisustvovaće Serbia Fashion Week-u gde će potpisati saradnju sa Srpskom nedeljom mode, čime će biti omogućeno da se mladi dizajner, izabran na Serbia Fashion Week-u, predstavi na Fashion Clash-u koji je poznat kao jedan od najvećih festivala za mlade talente. Konkurs za učešće na Fashion Clash-u je otvoren tokom cele godine, te na njihovu adresu pristižu radovi mladih iz celog sveta, nakon čega se bira 35 radova koje oni dalje promovišu. Mladi dizajneri iz Srbije će posredstvom Serbia Fashion Week-a imati tu čast da od ove sezone Fashion Clash bira predstavnike iz 34 zemlje sveta, a 35. član će uvek biti biran iz Srbije, čime će našim talentima biti otvorena velika vrata mode.

Svi oni koji su oduvek želeli da budu deo velikog modnog događaja, imaće priliku da tu želju ispune ove godine, jer je Serbia Fashion Week obezbedio prodaju veoma ograničenog broja ulaznica na prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i putem sajta www.gigstix.com. Za sve potrebne informacije o prodaji ulaznica, posetite sajt www.gigstix.com kao i www.serbiafashionweek.com.

Dolazak na Serbia Fashion Week potvrdili su Agatha Ruiz de la Prada, Donald Potard, Marija Šabić, Zvonko Marković, Bata Spasojević, ali i dizajneri iz drugih krajeva Evrope. Uskoro sledi još informacija o brojnim propratnim događajima koji će Novi Sad učiniti gradom mode, muzike i umetnosti uopšte od 22. do 26. aprila. Pratite novosti na www.serbiafashionweek.com, kao i aktivnosti na Fejsbuk Stranici i budite deo modne magije.

IMG_4235

Izvor: Life Content

Tagovi: