Krevet i televizor krivi za tumor?

by | avgust 2, 2010

Postoji vrlo jednostavno objašnjenje za činjenicu da se rak kod ljudi pojavljuje češće na levoj strani tela, tvrdi istraživač Orjan Halberg u listu „Patopsihologija“.

TV

Tumor na levoj dojci je deset posto zastupljeniji nego na desnoj strani. Ovo pravilo važi i za rak kože.

Iz nepoznatih razloga broj obolelih od raka dojke i melanoma je u blagom porastu u proteklih 30 godina. Izlaganje suncu povećava rizik od melanoma, ali intenzitet kojim sunce greje u proteklih deset godina je ostao nepromenjen. Melanom najčešće pogađa kožu na kuku, butinama i stomaku, delovima tela koji su obično zaštićeni od sunca.

 

Istraživači misle da bi način na koji spavate mogao da pruži odgovor na pitanje zašto se rak dojke i melanom češće pojavljuju na levoj strani tela nego na desnoj. Istraživanje je pokazalo da muškarci i žene više vole da spavaju na desnoj strani. Razlog zašto je to tako je nejasan, ali spavanje na desnoj strani smanjuje stres koju težina tela pravi na srce, pa otkucaji srca nisu tako glasni.

 

Švedska studija iz 2007. godine, na kojoj se radilo između 1989. i 1993. godine, je otkrila veliku povezanost između melanoma i jačine transmisije sa TV predajnika. 

Ne postoji jasna povezanost između elektromagnetne radijacije TV predajnika i dobijanja raka, mada povećan nivo zračenja televizora može da oslabi vaš imunitet.

 

Ukoliko vam je okvir kreveta napravljen od metala, spavate na mini-pojačivačima FM/TV radijacije.

 

Ispred TV-a

 

Dok spavamo na tim mini-antenama, naša tela su izložena pojačanoj elektromagnetnoj radijaciji trećinu našeg života.

 

Ako spavamo na desnoj strani, leva strana tela nam je izložena dva puta jačem radijacijskom polju nego desna strana.

 

„Ovo saznanje bi moglo da promeni naše navike“, piše „Hafington Post“.

 

Ako je ova studija tačna, rešenje je jednostavno – zamenite okvir u vašim krevetima materijalom koji ne sadrži metal ili ga sklonite van dometa lokalnog FM/TV predajnika.

 

Možete to da nazovete „haj-tek feng šuijem“, ali za neke bi ovo istraživanje moglo da postane razlog nesanice.

 

Izvor: Sarajevo-x.com

Tagovi: