Manekenke sa naših prostora na NY Fashion Weeku

by | februar 17, 2013

Manekenka Jefimija Jokić, koju ste već imali prilike da vidite na stranicama magazina „Lepota i zdravlje“, učestvovala je na preko deset  revija američke prestonice mode. Za dizajnera Carmen Marc Valvo, poznatog  po večernjim kreacijama, Jefimija je ponela divne modele crnih večernjih haljina. Poznata srpska manekenka učestvovala je i na reviji Chado Ralph Rucci, kreatora Ralpha Ruccija čiji se rad više od trideset godina smatra epitomom “chica”. Jefimija je takodje perfektno okarakterisala duh elegancije koji se vezuje uz modnu kuću Pamella Roland.

Oscar de la Renta je ime za koje se vezuje tehnička maestralnost uz romantičnu fantaziju. Ova revija je posebno iščekivana sa nestrpljenjem, jer predstavlja kolaboraciju američkog dizajnera sa Johnom Gallianom koji je nedavno otpušten iz modne kuće Dior. Čast da ponese kreaciju dva tako velika imena, imala je manekenka Model Scouting Office-a Valerija Sestić. Valerija je učestvovala i na reviji Helmut Lang, na kojoj je dominirala tehnika spajanja panela različitih materijala  geometrijskih oblika.

Manekenka Amra Čerkezović je učestvovala na reviji Monique Lhuillier gde je blistala u predivnoj crnoj svetlucavoj haljini, i haljini boje slonovače, kreacijama popularne kreatorke čije su modele ponele mnoge holivudske zvezde. Odlično je predstavila i duh urbane softisiciranosti na reviji Kenneth Cole. Poznati dizajner proslavio je ovom revijom tridesetogodišnjicu svog brenda. Takođe, Amra je prošetala u kreaciji dizajnera Olivera Theyskens-a za Theyskens’ Theory čija je kolekcija odisala minimalizmom i jednostavnom paletom boja, a učestvovala je i na reviji Reed Krakoff.

 

Kreacije za reviju MM6 Maison Martin Margiela nosile  su dve manekenke Model Scouting Office-a, Maja Milosavljević i Bojana Miletić. Maja je ponela i modele modne kuće Thakoon,a učestvovala je i na romantičnoj i ženstvenoj reviji brenda Honor.

Svi modeli se po završenom Fashion Weeku u Njujorku preselili su se u London gde je Nedelja mode upravo u toku.

Tagovi: