Da li biste menjale dečka za torbu?

by | septembar 13, 2009

Drage moje,
želim da se zahvalim na lepim komentarima i pohvalama. Potrudiću se da kolumna bude što bolja i što zanimljivija. Isto tako bih zelela da vas podsetim da mi pišete na dole navedeni e-mail sa pitanjima, sugestijama, pa i kritikama 🙂

 

DA LI BISTE MENJALE DEČKA ZA KULTNU TORBU?

 

 

viktorija bekam hermes

HERMES

 

Priču je nemoguće započeti sa bilo kojim drugim torbama osim
Hermesovih.

Kultna pariska modna kuća snažno se naslanja na tradiciju
koja ima veze sa konjima, pa ipak nisu napravili „sedlo“ torbicu poput
Galliana za Dior. No, lansirali su mnoge esktremno uspešne i mnogo
‘kultnije’ torbe. Za Kelly i Birkin sigurno ste čuli. Nose ih svi koji
žele da pokažu kako zaslužuju samo najbolje.

 

Njihova glavna promoterka u poslednje vreme je Victoria Beckham koja ih ima u svim nijansama i „u svim mogućim životinjama“. Nažalost, u Srbiji ih nema mnogo. Naravno, govorim isključivo o originalima koje ne možete kupiti kod nas koliko god vas u to uveravali u ekskluzivnim buticima.

 

Kako god, Hermes ostaje san br.1 svake zaljubljenice u skupe kožne stvarcice, a cena od nekoliko hiljada ili nekoliko desetina hiljada evra ulaznica je u klub poštovalaca ovog brenda.

 

I kad već pričam o Hermesu mala poduka i ispravka greške koja se često mnogima potkrada. Ime Hermes se čita ‘ERME’. Francuzi ne izgovaraju slovo H, a zadnje slovo prilikom izgovora takođe se vrlo retko čuje.

 

 

 

 

 

 

louis vuitton

LOUIS VUITTON

Još jedna pariska modna kuća izuzetno je poznata zahvaljujući svojim torbicama. Louis Vuitton i carstvo koje počinje na temeljima sazdanim od putnih kofera danas je institucija za sebe.

 

Osim kultnih torbi nude kompletan modni asortiman, a njihove prodavnice na poznatoj pariskoj aveniji turistička su atrakcija koju mahom pohode Japanci inače ludi za tim brandom.

Ono što kod Vuittona nije dobro jeste gomila, ali zaista gomila, lažnjaka koji se prodaju svuda, čime su vrlo nezadovoljni i čemu pokušavaju da stanu na kraj raznim kodovima, čipovima… No, to je izuzetno težak posao. I zaista, nosi li neko pravi ili lažni Vuitton nekad je vrlo teško znati, ali se često može proceniti iz ostatka outfita određene osobe.

 

Ako već nosite dobar ‘fake’, nosite ga sa stilom, jer o tome je kod Vuittona reč. Primerci koji izgledaju totalno bezveze, a koje smo prisiljeni da gledamo na devojkma koje ne znaju šta znače ti cvetici, kružići i ostali uzorci, bolni su za oči.

 

 

 

 

INVESTIRAJTE U BELU KOŠULJU

 

bela kosulja

 

Bela košulja i razne izvedenice iste nikada nisu izašle iz trenda, jer radi se o odevnom predmetu na koji uvek možemo da računamo. No za dolazeću sezonu dizajneri kao da su više nego ikad poradili na klasičnom kroju ovog bazičnog komada.

Tako su kroz jedan predmet spojili potrebu za pametnim investiranjem, što je ključno gotovo svima, i sitna dizajnerska rešenja koja ove potpisane komade izdvajaju od one najjednostavnije bazne košulje idealne za kancelariju.

Dolce&Gabbana u svojoj D&G liniji podižu ovratnik, igraju se krojem rukava i crnim detaljima na košulji dajući joj izgled prikladan večernjim izlascima. Sa druge strane, Donna Karan nudi poslovno rešenje u vidu bele košulje zanimljivog kroja, takođe dignutog ovratnika koju kombinuje sa crnom uskom suknjom visokog struka.

Košulja slavnog američkog dizajnera Michaela Korsa potpuno gubi neke od svojih elemenata te poprima jedan ležeran izgled svojstven američkoj modi. A osim ovih dizajnerskih predloga dobro je ponoviti kako će bela košulja idealno odgovarati uz džins. Tamni za posao, svetli za izlaske.

 

 

 

 

ugg cizmice

 

 

ZA TOPLU ZIMU – UGG…

Verovatno svi već znate za Ugg čizmice, popularno zvane i ‘uggsice’, i ako znate verovatno spadate u jednu od ove dve skupine: ili ih obožavate, možda već imate i nosite te mislite kako su jednostavno preslatke; ili ih ne podnosite i mislite kako su nešto najrunije na svetu. Kako god bilo, one su zadnjih par godina, iako bez većih promena u obliku i inovacijama, sve popularnije, te ih svakodnevno vižimo kako đetaju gradom u kombinaciji sa suknjicama i uskim džinsom, a o tome da su neizostavni deo autfita poznatih i slavnih, ne moram ni da govorim.

Iako se na tržistu pojavilo mnogo kopija poznatih čizmica, od onih skupljih do jeftinijih, prave ‘uggsice’ izrađene su od ovčijeg krzna i potiču iz Australije.

 

CEEBRITY STYLE

 

Lauren Conrad je jedna od najbolje obučenih zvezda u Holivudu, uvek je trendy i fenomenalno izgleda u čemu god da se pojavi.

 

 

Šorc – Urban Outfitters 4. 600 dinara, Džemper – Zara 1. 800 dinara, Cipele – Aldo 5. 600 dinara, Torbica – Aldo 8. 800 dinara

 

 

Kourtney Kardashian je jedna od poznatih sestara Kardashian, za razliku od drugih ona ima malo više stila, u ovoj kombinaciji na jednoj promociji izgledala je slatko bez ikakvog preterivanja.

 

 

 

Haljina – H&M 2. 800 dinara, Torbica – Mango 3. 700 dinara, Cipele – ASOS 5. 000 dinara, Narukvice – H&M  750 dinara, Minđuše – H&M 400 dinara

 

 

I za kraj ću vas opet zamoliti da mi pišete na email adresu [email protected] sa pitanjima i sugestijama. Pismo koje bude proglašeno najboljim tog meseca dobiće poklon iznenađenja. Zato obavezno navedete vašu poštansku adresu. Do sledeće nedelje ostanite mi lepe i zdrave, voli vas Emina.

AUTOR: EMINA HADŽIĆ

Tagovi: