Najpopularnija boja za 2012. je narandžasta

by | decembar 9, 2011

Svetu nije potrbno više sivila, a i plave nijanse „odslužile su svoje“. Potrebno nam je nešto da nas razmrda, malo dodatne energije i izazova, a boja mandarine doneće preko potrebnu svežinu u prolećne kolekcije.

„Pantone“ institut koji kreira standarde kada je reč o bojama u modnoj i industriji dekorativne kozmatike, boju mandarine proglasio je „top nijansom“ za 2012, prenosi AP.

„Narandžasta donosi element ohrabrenja, potrebne su nam ideje, smelost i spremnost na akciju i bila bi šteta da se naredne sezone ide sa nekim umirujućim bojama“, kaže Leatris Ajzeman, izvršna direktorka „Pantone“ instituta za boje.

Godišnja prognoza dominantnih boja zasniva se na proceni Instituta „Pantone“ o potrebama tržišta i željama kupaca. Na nju, naravno, utiču i dizajnerske kolekcije, materijali ponuđeni za predstojeću sezonu, ali i događaji i trednovi u pop kulturi.

„Važan deo onoga što mi radimo je uvid u duh vremena. Moramo da uzmemo u obzir svet u kojem živimo, tako da boja nikad nije proizvoljan izbor“, kaže Ajzemanova.

Stručnjaci „Pantone“ instituta su rekli svoje, narandžasta je lepa boja ali može biti i teška za kombinovanje i nošenje. Narandžaste nijanse mogu da osveže vaš izgled, ali ako izaberete nijansu koja nije u skladu sa vašim tenom možete da „uprskate“.

Ako ste bledi, nemojte nositi bluze, nakit i šnale u ovoj boji, izgledaćete još bleđe. Pravi izbor za vas su kremaste nijanse narandžaste, a ako baš ne možete da odolite „mandarini“, neka vaš izbor budu suknja, kaiš, cipele ili tašna u ovoj boji. Dame sa nešto tamnijim tenom mogu da izaberu koju god žele nijasnu narandžaste jer im sve dobro stoje.

Ako niste navikli da nosite jarke boje, pokušajte sa detaljima. Možda i vas ponese „narandžasti talas“ dobrog raspoloženja.

Tagovi: