PAUZE između OBROKA su ŠTETNE

by | jul 24, 2010

Preduge pauze između obroka na isti način ugrožavaju vitku liniju kao i visokokokalorične grickalice. Kada u krvi opadne nivo glukoze napad gladi može da izazove mučninu i vrtoglavicu, a spas je u hitnom unešenju ugljenih hidrata, kažu stručnjaci.
Preporučuje se „jak“ doručak pre odlaska na posao i obavezan ručak za vreme pauze.

Ukoliko je radni dan duži od uobičajenih sedam-osam sati, korisno je prezalogajiti, ali bi u ishrani trebalo izbegavati slatkiše, pecivo, kolače, čips, sendviče sa šunkom, jer su previše kalorični, sadrže mnogo šećera, soli, masnoća životinjskog porekla i aditiva.

Indijski nutricionisti preporučuju između obroka manje slatko voće, sveže povrće u vidu salata začinjenih biljnim uljem, tost sa nemasnim sirom, suvo voće, orahe, jogurt, prirodni musli sa nemasnim mlekom i belo meso.
Izvor: Danas

 

Pauza u obrocima

Tagovi: