Pravila za žene od stila

by | februar 28, 2012

U slučaju da ne spadate u onu grupu kojoj je dar prepoznavanja parametara lepog i stilski oblikovanog dat rođenjem, evo nekih instant pravila koja će vam pomoći na vašem putu ka stilu.

Stil je izgled, efekat koji odeća i detalji kombinovani na osobi i sama osoba proizvode. Ali, stil zahteva isključivo lični angažman jer kopiranje nečijeg stila je nemoguće i nema iste efekte.

Nega lica i tela

Koža Ne moraju to da budu skupoceni preparati obogaćeni kavijarom ili zlatom koji se nude na tržištu obećavajući vam večnu mladost i lepotu – već jednostavno čista i hidrirana koža, uredna i oprana kosa, negovani nokti.

Akcentujte kvalitet, a prikrijte nedostatke

Obline Sitne i niske žene ne treba da nose vrećastu odeću i naglašene printove, već nežne materijale koji prijanjaju uz telo. Žene koje su krupne u gornjem delu tela treba da naglase donji deo atraktivnim suknjama ili pantalonama sa jačim printom, teksturom, a gornji deo tela da ublaže jednobojnim komadima koji ne privlače pažnju. Dame sa jačim bokovima mogu nositi bluze sa V-izrezom i suknje A-kroja do ispod kolena.

Formiranje stila koji odgovara tipu vaše ličnosti

Moderno Gradski šik, sportski fazon, glamur, umetnička ekstravagancija, seksi, retro šik, romantična dama… Izbor je širok – a ključ je u prepoznavanju sebe i svojih afiniteta.

Stil čine detalji

Nakit Aksesoar je taj koji će dati ključnu reč vašem stilu. Ogrlice, minđuše, šalovi, ešarpe, pojasevi, kaiš, rukavice, šeširi – biće akcenti koji će sa malo reći mnogo. Neophodni su i bez njih vaša odeća će biti nedovršena slika. Ne birajte ih u skladu sa onim što signaliziraju modni kreatori, već u skladu sa sopstvenim afinitetima.

Šminka i frizura

Češalj Sve treba biti usaglašeno sa odećom i stilom koji ste oblikovali po sebi i koji vam prija. Način na koji ste našminkali oči, naglasili usne, oblikovali kosu – treba biti prilagođen odeći, godinama, stilu, dobu dana, godišnjem dobu.

Torbe i cipele

Najvažniji detalji Žene su posebno osetljive na svoje tašne i cipele, nema devojke koja tome neće posvedočiti. Budite spremni da malo rizikujete i nosite prevelike tašne sa zanimljivim printovima ili one koje podsećaju na knjigu, ukoliko ste više romantičan tip.

Greške

Šareno Odeća vam ne sme biti velika, niti mala. Budite iskreni prema sebi kada kupujete i ne nasedajte na izdužena ogledala prevejanih trgovaca. Ne dopustite sebi da izađete iz kuće sa izgužvanom odećom. Nemojte biti rob mode, nije svaki trend i izbor stiliste časopisa za svakoga. Ne preterujte sa bojama kako efekat radosti ne bi ispao žalostan. Previše šara i printova mogu delovati zbunjujuće, lepo je kombinovati, ali ako vam boje i kompozicija nisu jača strana, uvek zapamtite – manje je više!

Tagovi: