Sedam ključnih stvari za srećnu vezu na koje često zaboravljamo

by | april 19, 2014

Postoje neke stvari o vezama koje bi svaki par trebalo da zna ako želi da ima kvalitetan odnos, što više srećnih zajedničkih trenutaka i uspešnu vezu. Mnogi parovi to već znaju, ali često zaboravljaju.

love

Svako ima loše dane
Jedna od najvažnijih stvari koje bi svaki par trebalo da zna je da svako ima loše dane. Obično to nije ništa lično. Možda je reč o stresu zbog posla. Možda i nema nekog posebnog razloga, možda je u pitanju jedan od onih loših dana koji se svakome mogu dogoditi. Prihvatite da svako može da ima loš dan i pustite partnera da se s tim nosi onako kako najbolje zna i ne shvatajte to lično.

Naučite jasno da komunicirate
Ni muškarci ni žene ne čitaju misli. Međutim, mnogi u vezama očekuju da njihov partner ili partnerka čita njihove misli. Spasili bi i sebe i partnera kad biste prestali da imate pogrešna očekivanja i mnogi bi se problemi izbegli. Naučite jasnije da komunicirate. To će vam uštedeti mnogo vremena i nevolje. U redu je reći šta želite i šta vam je porebno.

Moć ljubaznosti
Često i muškarci i žene zaboravljaju koliko je ljubaznost važna. Ljubaznost može ići toliko daleko da odnos između dvoje ljudi popravi na bolje. Moć dobrote često je zaboravljena u pretrpanim svakodnevicama u kojima smo svi mi previše zauzeti svim i svačim. Donesite odluku da budete bolji. Bićete iznenađeni koliko će se stvari oko vas promeniti na bolje kad se i vi promenite na bolje.

Oko opraštanja se ne pregovara
Ne možete da imate zajedničku budućnost ako niste u stanju da oprostite jedno drugom. Ako ste dugo zajedno oboje ćete grešiti jer niko nije savršen. Najbolje je prihvatiti da se to dešava i budite ljubazni nudeći oproštaj. Nakon što oprostite – krenite dalje i ne vraćajte se na stare rane. To ne pomaže, samo će vas sprečiti da uživate u ljubavi.

Smejte se zajedno, to je važno
Smeh je odličan za vezu. Smeh pomaže da se izvučete iz napetih situacija. Pokušajte da se šalite i onda kad ste na ivici. To će vam pomoći da se manje svađate i da se bolje slažete.

Ne svađajte se u javnosti
Činjenica je da će svaki par u nekom trenutku imati nesuglasice oko nečega. To se događa i to je nešto očekivano. U određenoj meri to je za vezu čak i dobro. Ali vaše nesuglasice ne treba da budu javne informacije. Čuvajte svoje nesuglasice između vas dvoje.

Vrednost predanosti
To je nešto što će vam pomoći da prebrodite teške trenutke i situacije. Lepo je znati da imate nekoga na koga možete da računate. Nijedna veza ne može da potraje ako oboje partnera nije predano.

Izvor: Magazin.hr

Tagovi: