Sintetički alkohol stvara PRIJATAN osećaj, a ne razvija opijenost

by | januar 1, 2010

lazni alkoholNovi opijat razvijen je iz hemikalija srodnih valijumu, a omogućava konzumentu da sigurno stigne kući i ujutro svež poput rose obavlja svoje radne zadatke. Ukratko: piješ, a trezan si!

Dobra vist za sve one koji češće vole da zavire u čašicu, pa i one koji to čine tokom praznika: britanski naučnici razvili su inačicu alkohola, tzv. sintetički alkohol koji poput „pravog“ stvara prijatan osećaj i opušta, ali ne razvija opijenost i mamurluk.

 

Ovaj revolucionarni napitak je zasluga profesora Dejvida Nata sa londonskog „Imperial Collegea“, stručnjaka za borbu protiv svih vrsta zavisnosti, posebno kanabisa i ekstazija. Profesor Nat i njegov tim ponose se s još jednim značajem svog otkrića – da sintetički alkohol ne izaziva promene raspoloženja i ćudljivost, te ono najvažnije, ne vodi u zavisnost. Takođe, telo ga se mnogo lakše oslobađa nego od običnog alkohola.

 

Na ovo otkriće naterale su ga i zabrinjavajuće statistike: tokom 2009. u Velikoj Britaniji hospitaliziovano je oko 800 000 bolesnika povezanih sa alkoholom, ali za njih 6500 pomoć je stigla prekasno.

Profesor Nat veruje da će novi napitak, koji bi mogao da zameni alkohol u pivu, vinu i žestici, da ima dramatični uticaj na društvo.

Tagovi: