Categories Lepota

Detoksikacija kože u 5 jednostavnih koraka

Ukoliko konzumirate dosta kafe, obožavate slatkiše ili ste jednostavno često pod stresom, vaša koža će trpeti. Ukoliko ste primetili na vašoj koži promene izazvane burnim izlascima ili nekim od gore spomenutih uzročnika, potrebna joj je adekvatna nega.

Možete probati jednostavan detoks kože u 5 koraka:

1. Osnovna nega

Uhodana rutina preduslov je za zdravu kožu. Ukoliko ste pronašli preparate koji vašoj koži prijaju ne odstupajte od njih. Potrebno je zaštiti kožu preko dana i adekvatko je  nahraniti u toku noći. Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktor koji štiti od UV zračenja i noćne nege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete videti promenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i koža će vam biti sjajnija.

2. Naparite lice

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svežu i otpornu kožu. Ovaj tretman možete da napravite sami pomoću peškira i posude tople vode, pri čemu treba biti oprezan.

3. Dubinski očistite pore

Neophodno je da dva do tri puta nedeljno dubinski očistite lice, maskom, koja .e iz vaših pora izvući sve štetne materije i pripremiti je za nastavak tretmana i adekvatnu negu.

4. Dajte koži da diše

Kad god ste u mogućnosti nemojte se šminkati, vašoj koži potreban je odmor.

5. Hidrirajte kožu

Deluje kao da ste ovo čule već 1000 puta, ali ovo je zaista korak koji u negi kože ne smete preskočiti! Hidrirajte kožu, mažite kreme i pijte dosta vode!

Pročitajte i…5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

 Foto: Thinkstock

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA