Categories Kosa

Frizure koje odgovaraju vašim godinama

Želite novu frizuru? Pre nego što krenet u potragu za novim hair trendovima, razmislite o tome kakva frizura pristaje vašim godinama. Ovo su najbolje frizure za svaki uzrast koje će vam pomoći da se odlučite.

Ako ste u dvadesetim…

Dvadesete su sjajan period da eksperimentišete sa dužinama i bojama kose. Ne oklevajte da u ovom periodu isprobate krake frizure ili neobičnu farbu. Ipak, pazite da frizura koju izaberete bude moderna i laka za održavanje, kao i da vas šiša profesionalac koji zna šta radi. Nemojte praviti nagle promene sa bojom kose, jer je možete oštetiti, a ne želite da se već u dvadesetim godinama borite sa oštećenom i beživotnom kosom. Izbegavajte platinasto plave nijanse. Ugledajte se na Rijanu sa početka karijere – njena kratka frizura sa šiškama sa strane i repovima odlična je za ovaj mladi i ludi period.

Ako ste u tridesetim…

Žene u tridesetim uglavnom imaju mnogo obaveza oko porodice i karijere, pa vam u ovom periodu treba fleksibilna frizura kojoj nije potrebno mnogo održavanja. Pustite kosu dužine do ramena ili duže, i ošišajte se stepenasto i slojevito: na taj način će vaša frizura biti jednostavna, ali i veoma moderna. Asimetrični bob takođe može biti sjajno rešenje za žene u tridesetim, poput Marion Kotijar. Pazite samo da ne skratite kosu previše: sve što je dužine iznad brade obično ne stoji dobro damama u tridesetim, a one koje se farbaju treba redovno da posećuju frizera kako se izrastak i suvi krajevi ne bi previše primetili.

Ako ste u četrdesetim…


Netačno je da žene u četrdesetim treba da se drže samo kratkih frizura. Pogledajte samo Dženifer Aniston!. Malo duži bob poput njenog savršena je frizura za dame u ovim godinama. Ovakve slojevite frizure preporučuju se i jer lako možete da ih stilizujete za svečanije prilike. Ukoliko ipak niste obožavatelj duže kose, izaberite kratku „piksi“ frizuru, kakvu nosi Hale Beri, a koja je veoma laka za održavanje. Posebno vodite računa o boji. Izaberite onu nijansu koja pristaje vašem tenu, jer previše svetla kosa može da učini da izgledate starije, dok previše tamna nijansa može da vam zatvori lice. Nemojte se previše voditi modnim trendovima, već birajte klasičnije frizure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA