Categories Kosa

Očuvajte kosu “za male pare”

Ukoliko sanjate o tome da vam kosa izgleda poput one sa reklame za šampone, pročitajte nekoliko saveta kako da negujete kosu uz pomoć trikova iz kućne radinosti. Jeftino a efikasno!


Protiv peruti

Da li znate da perut može da izazove veliku štetu na kosi i vlasištu? Vreme je da rešite taj problem! Pripremite jednostavnu smesu od kašičice senfa i kokosovog ulja, te smesu umasirajte u teme. Ostavite tako pet minuta, a zatim isperite kosu mlakom vodom i šamponom. Ponavljajte ovaj tretman barem dva puta nedeljno, dok ne vidite rezultate.

Masna kosa

Za borbu protiv masne kose vam preporučujemo ruzmarin. U lonac ulijte tri šolje tople vode i dodajte malu količinu ruzmarina. Kuvajte pet minuta. Procedite, a nakon toga kosu operite šamponom i isperite vodom u kojoj je bio ruzmarin. Postupak ponavljajte najmanje dva puta nedeljno.

Sjajna kosa

Verovali ili ne, sjaj kose će vam vratiti med. Ulijte tri šolje tople vode u posudu i dodajte kašičicu meda. Ostavite nekoliko sekundi da se med istopi, a potom operite kosu ovom tečnošću. Ispiranje nije potrebno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA