Categories Kosa

Odaberite idealnu boju kose prema vašem tenu

Najbolji odabir za boju kose su nijanse koje su svega dva do tri tona svetlije ili tamnije od vaše prirodne boje. Prilikom odabira boje za farbanje naročito vodite računa o nijansi vašeg tena.

Boja karamele

Ova boja odlično pristaje tamnoputim ženama. Izvodi se tako da je baza svetlo smeđa, a pramenovi oko lica obojeni su od tamnijih prema svetlijim na vrhovima.

Boja meda

Ova boja odlično pristaje uz bledu put. Ipak, ne birajte je ako ne volite nositi make up jer ćete izgledati isprano i umorno. Da biste dobili ovu nijansu, kosu obojite u neutralnu smeđu boju, a potom na nju izvucite nekoliko pramenova boje meda.

Zlatno smeđa

Ova sunčana, prirodna zlatno smeđa boja ističe lepotu svetlo smeđih očiju. Trik je u tome da pramenovi moraju da budu stopljeni s ostatkom boje, a ne da se ističu. Najbolje će pristajati ženama s bledim ili maslinastim tenom.

Boja kestena

Boja kestena lepo pristaje gotovo svima, a dobija se tako što se na kosu stavi tamno-smeđa baza, a pojedini pramenovi oboje se u smeđe i crvenkaste nijanse. Ovo daje kosi primamljiv čokoladan izgled.

Smeđa boja dima

Ovo je najtamnija verzija smeđe boje za kosu, a najbolje pristaje ženama s tamnim i maslinastim tenom.

Crna boja

Tamna i duboka crna idealno pristaje samo ženama s maslinastom puti. Ako ste svetliji a želite da isprobate ovu boju, tražite od frizera da vas postupno farba u tamniju nijansu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA