Categories Telo

Do sada smo nosili pogrešan broj cipela? Ma, šta kažeš?!

Piše: Mina Stamenković, novinarka portala "Lepota i zdravlje"
Piše: Mina Stamenković, novinarka portala “Lepota i zdravlje”

Lutajući tako po različitim stranim online magazinima, naišla sam na pregršt zanimljivih tema. Neke me dotaknu, pa se tamo zadržim koji minut i stranu duže. Druge samo preletim i ne osvrćem se mnogo jer ako mi se oko nije zalepilo za određenu rečenicu, naslov ili fotografiju, nesataje mi iz vidokruga.

Ovog puta me je naslov zainteresovao. Iako mi je na prvu loptu zvučao kako potpuna budalaština, reših da mu posvetim koji trenutak dragocenog vremena.

“Do sada ste verovatno nosili pogrešan broj cipela” – o čemu vi to? Kako neko tamo uopšte može da odredi pravi broj koji inače nosim, osim mene same? Valjda ja najbolje znam koji broj mi najbolje pristaje, ne žuljame i udoban je!

Ali, eto, valjda takvi “otrovni” naslovi imaju više udela u mozgu koji očigledno fiksira pomalo neobične stvari.

A photo posted by makayla mcafee (@fashionablykay) on

Moj je ovog puta krenuo tim putem.

Studija provedena u Velikoj Britaniji pokazala je da većina ljudi nosi cipele POGREŠNOG BROJA.

Desilo se i meni nekoliko puta da sam namerno kupila cipele koje su mi svesno male da bih u određenoj prilici izgledala baš kao što želim. Pa, koja žena barem jednom to nije učinila? Priznajte!

Pročitajte i… Baka me je naučila kako da pobedim prehladu, a da ne pijem lekove

Pogrešna veličina cipela iz perspektivr bola, ne može ništa dobrpo da donese i može izazvati veće probleme, poput deformiteta stopala i oštećenja prstiju na nogama.

U tekstu koji me je osvojio pronašla sam i način na koji pravilno možemo da izmerimo veličinu stopala.

Potrebo je postaviti parče papira na pod, preko njega postavite stopalo i napravite pravougaonik oko njega. Izmerite dužinu i širinu stopala, od svake strane oduzmite po pola santimetra i po tome počnite da kupujte cipele. Jer kada u radnji kupujemo svoj broj često se desi da zbog nestandardnih veličina dobijemo nešto što nismo tražili. Recim, navikli smo na broj 37, ali ovog puta je on tolikooo veliki da nam noga u njemu samo pliva ili su model i kalup manji, pa nam preostaje samo da se nerviramo.

Dakle, metar u šake. Odmerite stopalao u santimetrima i budite sigurni da više nema problema. Čak i kada busete kupovali preko interneta, znaćete tačno koje cipele, patike, sandale će vam najbolje pristajati.

Iskreno, drago mi je što sam se pozabavila ovim tekstom.

Uzela sam papir i olovku u ruke i eto ga – znam tačan broj svog gazišta i više se nikada neću preći.

Nadam se da je i vama poslužila ova metoda i da ćete je se u budućnosti pridržavati. Osim što će vam donekle olakšati kupovinu i traženje određenog modela, treba imati na umu da je pogodna za zdravlje i da više nećemo imati osećaj bolova u stoplima, pa čak ni zbog lepote. 🙂

via GIPHY

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA