Categories Telo

Sve namene paste za zube

Pasta za zube ne mora da služi samo higijeni i pranju zuba. Ona može da vam pomogne da iscedte bubuljicu, da se otaraste herpesa na usnama ili da zaustavite krvarenje posle brijanja. Pročitajte kako i kada sve kaladont može da vam priskoči u pomoć.

1. Ceđenje bubuljica. Kada nanesete pastu na bubuljicu, morate je pustiti da odstoji sat vremena, a zatim je nežno sperite mlakom vodom. Dobro obrišite lice i namažite hidratantnu kremu. Neka vas ne brine blago peckanje koje možete da osetite pri nanošenju paste na ugroženi deo kože. Takođe, ovaj postupak nekad morate da ponovite nekoliko puta kako bi se bubuljica dobro osušila.

2. Herpes na usnama. Slično kao kod bubuljica, nanošenje paste za zube na groznicu može da ubrza njeno sušenje. Pastu treba ostaviti da stoji na herpesu što duže, ne bi li rezulat bio učinkovitiji.

3. Jačanje noktiju. Ova činjenica nije toliko poznata, ali istina je da pasta za zube jača nokte, posebno ako se lome, listaju i nemaju sjaja. Ukoliko imate neke od ovih problema, nanesite pastu za zube na nokte i trljajte je desetak minuta.

4. Krvarenje posle brijanja. Ako ste se posekli žiletom, kaladont je pravo rešenje za vas! On rashlađuje posekotinu, zatvara ranu i sprečava dalje krvarenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA