Categories Telo

Tamjan idealan protiv akni i bubuljica?

Oni koji se bore sa aknama i bubuljicama imaju na raspolaganju veliki izbor proizvoda koji treba da im pomognu da se reše ovih problema sa kožom. Nažalost, veliki broj tih proizvoda imaju vrlo malo efekta na poboljšanje kože.

Mnogi se pitaju da li su prirodni preparati bolji od hemijskih i na koji način da utvrde koji proizvodi odgovaraju njihovoj koži. Poznato je da su prirodni preparati mnogo zdraviji za kožu i da njihovo delovanje ne uzrokuje nuspojave, ali i da oni mnogo sporije deluju od hemijskih, čiji sastojci mogu da vam pomognu da se rešite bubuljica, ali i da prouzrokuju druge probleme.

Naučnici stoga već godinama pokušavaju da pronađu prirodni lek protiv bubuljica čije je dejstvo dovoljno snažno, ali koji sa druge strane neće oštetiti kožu. Već je otkriveno da u takve preparate spada eterično ulje čajevca, odnosno čajnog drveta, a naučnici su sada na dobrom putu da na listu dodaju i tamjan.

Oni su upoređivali dejstvo tamjana i nekoliko drugih hemikalija koje se koriste u borbi protiv bubuljicai pokazalo se da je tinktura tamjana efektnija od benzoil peroksida, koji se najčešće upotrebljava u hemijskim proizvodima protiv bubuljica.

Ipak, naučnici kažu da je potrebno još dosta ispitivanja pre nego što i zvanično tamjanu dodele titulu najboljeg preparata protiv akni.

3 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA