Categories Šminka

Izaberite korektor koji savršeno prekriva nepravilnosti

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Iako u Japanu vlada “mamurluk look”, sigurna sam da se ni jednoj dami kod nas neće dopasti ovaj trend u kome se podočnjaci šminkom dodatno naglašavaju. Za prekrivanje nedostataka na licu nisu dovoljni samo puder i podloga, već je potrebno koristiti i korektor, koji je odavno postao obavezni mejkap proizvod u našim neseserima.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Međutim, da bi pokazao svu svoju magiju na našem licu, potrebno je izabrati pravi – koji će dobro prekriti, da ne bude previše vidljiv, da nije previše svetao, a ni previše taman, da tesktura odgovara našoj koži… Zato prilikom kupovine novog korektora vodite računa šta želite njime da prekrijete. Kako je on zapravo ništa drugo nego koncentrisaniji puder, tj. puder koji ima veću koncentraciju čestica pigmenata, zastupljen je kao i puder u tečnom obliku, kremi i stiku.

Korektori u stiku su gusti, suvi i mat. Zbog toga su dobri za prekrivanje većih nepravilnosti, kao i kod problema sa aknama. Međutim, baš zbog svoje teksture nisu preporučljivi za nanošenje na podočnjake, jer je tu koža najtanja i najosetljivija, pa može da je dodatno isuši. Često sadrže i sastojke koji su namenjeni umirivanju upalnih procesa na koži.

Korektor u kremi bolje se stapa sa teksturom kože i idealan je za prekrivanje podočnjaka, pa čak i tetovaža.

Tečni korektori su najređi i daju najprirodniji izgled, ali je njihova moć prekrivanja najmanja. Odlični su za kapilare i sitne nepravilnosti.

Koje vam korektore predlažemo pogledajte na sledećim stranama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA