Categories Stil života

6 znakova da ste previše napeti

Način života u 21. veku potpuno nas je izbacio iz koloseka! Usled brojnih obaveza, stresa i konstantne preokupacije tehnologijom, trpi naše telo, ali i naš um! 

Neizbežno je da je ovakav način života na nama ostavio tragove, osećamo se iscrpljeno, a kao da nam vreme konstantno izmiče. Sve ovo se odražava i na naše nerve i nekada hodamo na tankoj liniji između sloma živaca i još  jednog “regularnog” dana.

S obzirom na to koliko smo napeti, “slom živaca” nam svima visi nad glavom, međutim, izdvojili smo za vas neke jasne simptome preterane napetosti:

1. Ne vodite računa o svom izgledu

Naravno da ima dana kada niste stigli da operete kosu, kada ste toliko umorni da vam šminka ni u ludilu ne pada na pamet i to je sasvim regularno! Alarmantno postaje ukoliko ovo stanje traje predugo, vi ste ipak žena, koja pre svega treba da vodi računa o sebi. Ne smete dozvoliti da zbog obaveza dignete ruke od sebe, vi ste prioritet!

2. Imate problema sa koncentracijom

Stres često izaziva poremećaj koncentracije, pa ste u nemogućnosti da se detaljno posvetite svome poslu, a prekomerno lučenje kortizola – hormona stresa, može čak i ugroziti vače pamćenje, zato pronađite način da se rasteretite!

Pročitajte i…5 predmeta koji privlače negativnu energiju u vaš dom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA