Da li su ovo „it“ sandale godine?

by | maj 9, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Ako pitate bilo koju ženu šta najviše voli da kupuje, sigurna sam da će odgovoriti – cipele. Od nastanka prvih modela pre nove ere, potreba za njima ne prestaje. One danas imaju mnogo veću ulogu, jer ne služe samo za zaštitu stopala, već oslikavaju stil jedne dame i njen smisao za modu. Svake sezone kreatori donose nove modele i bacaju nas u slatke probleme prilikom kupovine.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

I ovog proleća situacija je ista. Mnoštvo novih trendova – od klasičnih, elegantnih, preko retro i romantičnih, pa sve do modela sa pom pom ukrasima, resicama i nitnama, nametnuli su večno žensko pitanje – u koji komad uložiti novac. Ako je sudeći po poznatim damama i mnogim trendseterkama, „it“ sandale za ovu godinu već su proglašene!

Iako su nam prva asocijacija na obuću Manolo Blahnik i Keri Bredšo koja šeta Njujorkom u njegovim vrtoglavo visokim potpeticama, ovog puta čuveni dizajner ostao je po strani. Najpopularnije sandale nose potpis Stuarta Weitzmana. Ističući da dizajnira cipele kako bi usrećio žene, američki kreator iza sebe ostavio je mnoge modne kuće još zimskom kolekcijom iz koje su se izdvojile Highland čizme. Model iznad kolena u sivoj boji vrlo brzo postao je must have, a nosile su ga Rouzi Hantington-Vajtli, Džidži Hadid, Sijara, Olivija Palermo i mnoge druge zvezde.

Nova kolekcija ostavila je sve bez daha, pa ne čudi što se među njima našao prolećni favorit. Reč je o jarko žutim sandalama sa debljom petom, minimalističkog izgleda te je akcenat upravo na jakom koloru. Ovaj model idealan je jer se lako kombinuje uz sve komade, dok ćete žutom bojom oživeti svaki autfit.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Jednostavna crna haljina i Stuart Weitzman sandale dovoljne su za trendi look, poput autfita manekenke Džoan Smols, dok devojke koje žele da unesu boje u svoju garderobu treba da biraju odeću sa žutim detaljima, kao što je to učinila glumica Emi Rosam. Olivija Kulpo otišla je korak dalje i ponela kožnu Victoria Beckham rokersku jaknu u istoj boji, čime je svima pokazala da ima stila.

Boyfriend farmerice i elegantne sandale? Uz ovaj model i to je moguće, a upravo takav kežual šik look izabrala je Džidži Hadid, dok je Solanž uspešno ukombinovala jarke boje aksesoara i odeće pojavivši se u slip svilenoj haljini intenzivne zelene nijnse. Monohromatski look „razbila“ je ne samo sandalama već i pedikrom iste nijanse.

Ako vam se dopadaju Stuart Weitzman sandale u žutoj boji, ne očajavajte jer slične modele možete pronaći u high street brendovima kod nas i bez obzira da li ih kombinujete sa ležernim komadima, u poslovnom autfitu ili za svečane prilike, jedno je sigurno – bićete zvezda gde god se pojavite!

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: