Kaput je sve što vam treba za dobar stil u hladnim danima. Izdvojili smo najbolje ove sezone!

by | novembar 7, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Drage dame, stigao je tmurni novembar! Bez obzira na prethodne dane koji sa temperaturama preko 15 stepeni deluju kao rano proleće, ne zavaravajte se, jer stiže hladno vreme, vetar koji nam kvari frizuru, dosadna kiša, pa, čak, i prve pahulje. Htele mi to ili ne, sezona slojevitog oblačenja je počela! Ako ste se pitale kako tokom hladnih dana da ostanete šik sledite primer Parižanki koje čitav outfit izgrade samo na jednom komadu – statement kaputu!

Kakvi su modeli u trendu ove jeseni i zime otkrijte u nastavku.

1. Navy stil

Military look se provlači svake sezone modnom scenom. Međutim, ove godine kreatori su trend podigli na viši nivo dajući mu upečatljiv navy vajb, koji će vas svojom impozantnom formom i upečatljivom bojom izdvojiti iz mora jednoličnih autfita. Gotovo da nema modne kuće koja nije lansirala svoju verziju vojničkog kaputa ili kratke jakne. Modele sa dvoredim kopčanjem predlažu Michael Kors i J. Crew, Derek Lam je dodao krzno pretvorivši ih u pravu elegantnu kreaciju. Burberry je ostao veran klasičnim formama vojničkih kaputa sa predimenzioniranim dugmadima i sa simetričnim porubima opšivenim crvenim kosim trakama. Crveni porub mogle smo da vidimo i na Tibi reviji u maslinasto zelenoj dužoj i kraćoj varijanti, dok Gucci donosi poseban šarm u vidu specifičnog cik-cak šava.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Modne kuće Mulberry i Temperley London inspiraciju su pronašle u uniformama francuskih vojnika 18. veka, dok stilizovan kaput kapetana nudi nam Tommy Hilfiger.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

2. Šareno krzeno

Sigurna sam da nema devojke koja može da odoli nežnom dodiru krzna. Pravo sa modnih pista atraktivne bundice od prirodnog ili veštačkog krzna dolaze u savršenom spoju bajkovitih motiva, sportskih detalja, neprevaziđenog retro stila i futurističkog dodira koji će zadovoljiti ukuse i modne stilove svih dama.

Ako volite duže modele tu su Loewe, Jason Wu, Oscar de la Renta, dok interesantne kraće varijante nude Derek Lam, Giambattista Valli, Shrimps, Reiss, Coach, Blumarine.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Pačvork stil naći ćete na Proenza Schouler, Gabriela Hearst, Marc Jacobs reviji, mnoštvo jarkih boja kojima ćete osunčati tmurne zimske dane predlažu Salvatore Ferragamo, Fendi, Charlotte Simone, Vera Wang, Michael Kors, Altuzarra, a za dame sa ekstravagantnim stilom pravi izbor su Saint Laurent u obliku crvenog srca, Rodarte sa dužom šarenom dlakom i Christian Dior sa neobičnom kragnom. Večni animal print ni ove sezone nije zanemaren, a ljubiteljke ga mogu pronaći u Givenchy, Isabel Marant, Maison Margiela, Prada i Moschino kolekcijama.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

3. Pufnaste jakne

Vođeni izrekom “Nikad ne reci nikad”, svedocimo smo povratka na modnu scenu velikih pufnastih jakni koje su vladale 90-ih godina prošlog veka. Modeli koji podsećaju na tople jorgane bili su svuda na pistama za sezonu jesen/zima 2016.

Crvena jakna u stilu “golih ramena” prikazana na Balenciaga reviji bila je pravi hit. Ovaj novi trend nošenja jakne sa spuštenim ramenima sledio je Alexander McQueen u dužoj verziji nežne nijanse za romantične devojke. Osim svedene crne britanski brend Marques ‘ Almeida lansirao je model sa ogromnom kragnom u jarkoj pink boji, dok Stella McCartney predlaže trendi bakarnu.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Posebnu pažnju privukla je Tory Burch koja je kreiarala pufnasti model u vidu mantila.

Pročitajte i… Sa modnih pista stižu nam savršene cipele. Spremne za ljubav na prvi pogled?

4. Lakovani komadi

Mantil je must have komad garderobe za kišne jesenje dane, a osmišljen je kao alternativa teškim kaputima koje su nosili pripadnici nemačke i engleske vojske za vreme Prvog svetskog rata. U svet mode uveli su ga Burberry i Aquascutum, koji tvrdi da je prvi mantil izašao upravo ispod njihove šivaće mašine i to još 1850-ih.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Privlačnost klasičnog modela nikada ne bledi. Međutim, ove sezone modne kuće donele su malu modifikaciju poznate forme koja se i dalje snažno oslanjaju na elegantnu žensku klasiku. Reč je o lakovanim krojevima u klasičnoj crnoj, bež i nijansama crvene a lansirali su ih Isabel Marant, Acne, Maison Margiela, Valentino, Lacoste, Loewe, Beaufille, Proenza Schouler i mnogi drugi.

5. Elegantni modeli

Svaka žena treba da ima jedan kaput koji svojim dizajnom i printom izražava njenu ličnost. Ovakav efektan model možete nositi u svečanim prilikama, dok hrabre dame mogu njime da upotpune svoj dnevni autfit.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Ukrašeni brokat svilom, duplim štepovima, mašnama i krznenim detaljima, svečani kaputi ove sezone su imperativ u garderoberu svake dame! Kao inspiracija neka vam posluže revije modnih kuća Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, Miu Miu, Ralph Lauren, Alice + Olivia, Roberto Cavalli.

Pročitajte i… Senzualno, seksi, romantično… Kakav nas donji veš čeka ove jeseni?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: