Nedelja u znaku Oskara de la Rente

by | jul 25, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Protekla nedelja bila je u znaku Oskara de la Rente i njegove modne kuće. Vest koja je uzdrmala modni svet dolazi iz samog vrha, a reč je o promeni kreativnog direktora ove kuće. Naime, nakon nepune dve godine rada Piter Koping napušta tim. Britanskog dizajnera, koji je radio za Ninu RicciLouis Vuitton, izabrao je sam Oskar de la Renta za svog naslednika, a prestižnu poziciju preuzeo je nakon njegove smrti 2014. godine. Već svojom prvom kolekcijom Piter Koping dokazao je da u potpunosti razume de la Rentinu viziju, te je ostao veran njegov stilu i raskošnim kreacijama koje poznate dame rado nose na crvenom tepihu.

Foto: Guliver/Getty; Guliver/Splash

Foto: Guliver/Getty; Guliver/Splash

Da li Koping već ima novi angažman nije poznato, ali je potvrđeno da će narednu Oscar de la Renta kolekciju dizajnirati in-house tim. Samo dan nakon vesti o odlasku kreativnog direktora, kuća Oscar de la Renta proslavila je 84. rođendan svog tvorca.

Čuven po rečenici „Ne znam kako se kreira kežual odeća“, Oskar de la Renta je iza sebe ostavio bogato modno nasleđe, na početku, stvarajući za modne kuće Balenciaga, Balmain i Lanvin, da bi kasnije osnovao vlastitu kuću čije su kreacije za kratko vreme osvojile srca lepšeg pola. Njegove večernje toalete nosile su mnoge poznate dame. Na toj listi našle su se i prve dame Amerike Džeki Kenedi, Nensi Regan, Hilari Klinton i Lora Buš, zatim Penelope Kruz, Sara Džesika Parker, Džesika Čestejn, Ejmi Adams, Alison Vilijams, Emi Rosam, Jelena Đoković, a poslednja za koju je kreator stvarao pre svoje smrti jeste Amal Kluni.

Sigurna sam da su prelepe Oscar de la Renta kreacije privukle pažnju mnogim čitateljkama, te u njegovu čast i kao dokaz da je Piter Koping opravdao očekivanja čuvenog kreatora pogledajte u nastavku koje zvezde su ove godine ponele modele poznate modne kuće.

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Za gostovanje u emisiji Good Morning America, povodom premijere svog novog filma „Ma Ma“, Penelope Kruz izabrala je koktel haljinu ukrašenu čipkom koja je istakla romantičnu stranu španske glumice. Haljinu je stilizovala Christian Louboutin vrtoglavo visokim cipelama i Vita Fede nakitom.

Pročitajte još i… Ukoliko ovo radite sa vašim kupaćim kostimom, činite fatalnu grešku

Kako ostale poznate dame nose kreacije Oskara de la Rente pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Dodela Oskara ne može da prođe bez Oscar de la Renta kreacije. Ove godine Riz Viterspun je ponela elegantnu korset haljinu izrađenu od najfinije svile. Tamnoljubičasta nijansa odlično je pristajala njenom nežnom tenu, dok je crveni karmin pružio savršen kontrast.

Pročitajte još i… Ovih pet stvari bi svaka žena trebalo da poseduje, tvrdi Oskar de la Renta

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Kao i njene prethodnice, Mišel Obama rado bira prelepe haljine poznate modne kuće. Prva dama Amerike aprila meseca bila je gošća engleske kraljice i za tu priliku izabrala je cvetnu haljinu širokog oboda, koju je upotpunila klasičnim crnim aksesoarima.

Pročitajte još i… Devojke, ove stvari momci zaista mrze da vide na vama

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

I najlepše odevena trudica nosi Oscar de la Renta haljine. Crvenom midi haljinom iz pre-fall kolekcije u pin up stilu Blejk Lajvli diskretno je istakla dekolte, dok je Lorraine Schwartz zlatni nakit ukombinovala sa divnim eye catcher sandalama.

Pročitajte još i… Ovo su letnji materijali u kojima ćete se najmanje znojiti

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Poput prave princeze, Rene Elis Goldsberi je zablistala na dodeli Tony nagrada pojavivši se u raskošnoj Resort 2016 haljini žute boje koja potpuno oslikava prepoznatljiv stil čuvenog kreatora.

Pročitajte još i… Ovo su komadi garderobe koje muškarci najviše vole na ženama

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Nežnom pink haljinom iz prolećne kolekcije Dženifer Garner donela je dašak proleća u martu mesecu na premijeri filma „Miracles From Heaven“. Cvetni dezen i džepovi na elegantnom modelu pružili su dodatni šik, a look je upotpunila Jimmy Choo sandalama.

Pročitajte još i… Proverite da li pravite ove greške kada kupujete sandale

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Lupita Nijongo je crvenim tepihom prošetala haljinu iz kolekcije za jesen 2016. Jednobojni gornji deo istakao je uzan struk mlade glumice, dok je šareni donji od organze pružio dozu lepršavosti čitavoj kreaciji.

Pročitajte još i… Street Style: Fluorescentno i pastelno

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Volani su ove sezone u modi pa je i modna kuća Oscar de la Renta uvrstila u svoju kolekciju modele ukrašene neobičnim volanima. Jedan takav ponela je Zoi Saldana. Crvenu haljinu poznata glumica stilizovala je samo nude salonkama. Jednostavno, a savršeno.

Pročitajte još i… Kendal Džener i Kloi Kardašijan: Kako dve sestre nose jedan modni trend

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: