Skupi dizajnerski komadi dobili su povoljne hight street verzije i savršene su!

by | oktobar 17, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Promena godišnjeg doba znači i promenu garderobe! Sigurno ste već ispratile trendove koji nam dolaze sa modnih revija i među njima pronašle svoje favorite. Na žalost, mnogim od nas dizajnerski komadi su preskupi pa iz sezone u sezonu samo maštamo o “it” modelima. Više ne mora da bude tako. Dovoljno je da se prošetate po hight street prodavnicama i potražite njihove aktuelne kolekcije. Upravo tamo ćete pronaći komade slične onim koje nude poznate modne kuće.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Ako nemate vremena za ovu potragu, pogledajte koje sam ja dizajnerske modele izdvojila i njihove jeftinije, hight street ekvivalente.

1. Kraljica modne scene ove jeseni definitivno je plisirana suknja. Gotovo da nema modne kuće, kao ni hight street brenda koji nije predstavio svoju verziju ovog lepršavog modela – od Mugler i Alice + Olivia asimetričnih, preko kožnih i plišanih u Rag & Bone, Valentino, Gucci i Prada kolekcijama pa do šik metalik kod Stelle McCartney, Markusa Lupfera, Isabele Marant, Adama Lippesa i mnogih drugih kreatora. Bez obzira koju izaberete lako je možete ukombinovati sa džemperom za dnevni outfit ili uz svileni top i visoke cipele za ludi noćni provod.

Pročitajte i… Must have cipele koje su ove sezone nabavile sve trendseterke… Ipak, da li biste ih vi ikada obule?

1-isabel-marant-bershka

2. Nakon cipela i torbi predimenzionirani čvor preselio se na odevne komade. Statement detalj na svoje suknje dodali su Victoria Beckham, Isabel Marant, Vivienne Westwood, Joseph, Paper London i Dodo Bar Or, a kod nas ih možete naći u Zari i Mangu gde su vam u ponudi modeli u različitim bojama i materijalima.

2-isabel-marant-mango

3. Bile su must have komad prošle zime, a trend nastavljaju i ove. Međutim, tek kada jeTejlor Svift  zavodljivi model od pliša, čizme iznad kolena postale su tiha patnja svih dama sa stilom. U njima su sadržana čak tri glavna trenda – pliš, Aurora Red koju je Pantone institut uvrstio u top 10 boja i, naravno, dužina do butina. Kako za Aquazzura čizme koje je ponela mlada pevačica treba izdvojiti preko 700 eura, Zara nam nudi svoj model koji je daleko pristupačniji.

3-aquazzura-zara

4. Svako godišnje doba donese jednu “it” torbu. Tako je i Gucci Dionysus u kratkom roku postala hit među svim trendseterkama. Selma Hajek, Rouzi Hanigton Vajtli, Dakota Džonson, Alesandra Ambrozio samo su neke od poznatih dama koje su prošetala jednu od devet varijanti planetarno popularnog Gucci modela. Romantične cvetne aplikacije kao i dezen materijala nalik Dionysus našla sam kod italijanskog hight street brenda Carpisa koju možete kupiti kod nas.

Pročitajte i… Kakav stil! Da li je ova srpska blogerka bila najbolje obučena na Nedelji mode u Parizu?

4-gucci-carpisa

Kliknite na sledeću stranicu…


5. Ako ste oduvek želele da na tren postanete balerine sada je to i moguće. Miu Miu je predstavila cipele sa trakama oko članka koje neodoljivo podsećaju na tzv. ballet shoes. Vrlo brzo ovaj model našao se u jesenjim kolekcijama drugih modnih kuća kao što su Valentino, Marni, Simone Rocha, Aquazzura, Isabel Marant, No. 21. Bilo da ih nosite uz strogi poslovni luk ili u kežual stilu sa džinsom jedno je sigurno – zavešćete grad nežnim koracima.

5-miu-miu-zara

6. Dočekajte spremne hladne dane. Umesto mantila za prelazni period izaberite laganu jaknu u navy stilu kakvu smo mogle da vidimo na Prada, Givenchy, Tommy Hilfiger, Burberry, Cedric Charlier revijama. Svojom impozantnom formom i upečatljivom bojom izdvojiće vas iz mora jednoličnih outfita.

6-figue-zara

7. Najseksipilniji print dobio je novi oblik. Umesto klasičnog animal dezena modnom scenom vladaju mačke na novi način. Jednostavne kombinacije osvežite ovim neodoljivim životinjicama baš kao što su to učinili Givenchy, Dolce & Gabbana, Loewe, Stella McCartney i Miu Miu.

Pročitajte i… Ana Vintur ovakvu modnu kombinaciju ne može da smisli i ne preporučuje je nikome! Iznenađene?

7-stella-mccartney-new-yorker

8. Sudeći prema revijama poznatih modnih kuća ove jeseni rukavi su sve samo ne obični. Naime, pravo sa košulja gde su vladali u toku leta, balon rukavi su se premestili na džempere. Zato, ove sezone zaboravite na oversized modele i birajte oversized rukave koji su idealni za minimalistički šik look.

8-the-row-h-and-m

9. Pored male crne haljine čuvena kreatorka Koko Šanel na modnu scenu donela je i odelo za žene. Šanelovi kompleti i Džeki Kenedi i danas su sinonim za sofisticirani poslovni stajling. Da su ove sezone damski krojevi dobili džet-set status videli smo na poslednjoj Nedelji mode kada su Miroslava Duma i Kristin Centenera u istom danu obukle sivu Balenciaga kreaciju. Aktuelna boja jeseni važi za neutralnu nijansu pa se odlično slaže i sa toplim i sa hladnim tonovima, a na vama je da odlučite da li ćete komplet kombinovati sa kratkim čizmicama kako je to učinila Miroslava ili klasičnim salonkama poput modne urednice Vogue-a.

9-balenciaga-mango


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: