Top 4 modela suknji koje morate imati ove jeseni

by | oktobar 19, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Maksi, midi ili mini? Bez obzira koju dužinu suknje ponesete nećete pogrešiti jer se ove jeseni nosi sve! Osim klasične pencil suknje, maksi ravnog kroja ili midi balon suknje koje se provlače kroz kolekcije iz godine u godinu, svaka sezona donese neki novi trend i model koji brzo postane must have komad među svim damama. Pre par sezona to su bile suknje s volanom na struku, prošle sezone bile su to princez suknje od tila i suknje na falte, a kakve se suknje nose ove jeseni otkrijte u nastavku.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Kožna suknja
Kožna suknja je sama po sebi izrazito senzualan komad koji privlači pažnju pa je zato nosimo i u večernjim izlascima tokom leta dok hladnije dane ne možemo zamisliti bez nje. Ove jeseni kožne suknje dobijaju novi sjaj i teksturu, poput brušene i lakirane kakve smo videli na Emilio Pucci reviji, nezaobilazne zmijske i krokodilske u Jason Wu, Miu Miu iMarni kolekcijama dok su posebnu pažnju izazvali patchwork i plisirani modeli na 3.1 Phillip Lim iMarc Jacobs revijama.
Kada su boje u pitanju smeđa, crna i tamnocrvena i dalje nose titulu najpopularnijih jesenjih boja, ali dizajneri su se ove sezone upustili i u smeliji izbor poput jarko žute ili pastelno plave i zelene.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranicama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Suknja sa resama
Rese, kao prepoznatljivi trend 70-ih godina, obeležile su čitavu godinu, pa tako i ove jeseni one su apsolutni must have u garderobi svake trendseterke. I dok Ralph Lauren, Valentino, MSGM nude midi modele, Maiyet iEsteban Cortázar predlažu maksi suknje sa printom. Šik mini suknje sa resama našle su se u Alice + Olivia, Isabel Marant, Tamara Mellon iPaul & Joe kolekcijama, dok je posebnu pažnju izazvala višeslojna Burberry Prorsum suknja sa resama.
Osim poznatih modnih kuća i high street brendovi poput Zare, H&M, Manga nude slične modele za vaš trendi jesenji look.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Mini suknje sa kopčanjem napred
Od kako su je 60-ih godina prošlog veka Mary Quant i André Courrèges uveli na modnu scenu, mini suknja je obavezni komad u kolekciji svih modnih kreatora. Nose ih i dame i devojčice bez obzira na trendove i sopstveni modni stil, a ove jeseni aktuelni su retro modeli A-kroja sa prednjim kopčanjem, koji su odavno postali zaštitni znak Alexe Chung, pa ne čudi što je upravo ona za brend AG Jeans kreirala jedan ovakav model koji i sama često nosi. Suknje sa prednjim kopčanjem od teksasa, vune, somata ili velura uvrstili su u svoje kolekcije i mnoge druge modne kuće kao što su Maison Kitsuné, Carven, Frame Denim, dok su se Dolce & Gabbana, Miu Miu iIsabel Marant odlučili za modele A-kroja sa ukrasnim dvoredim kopčanjem.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Car wash suknja
Zbog toga što podseća na zavesu kojom se peru automobili ova suknja je dobila popularni naziv “car wash skirt”. Prvi put je viđena u Njujorku na Tommy Hilfiger i Proenza Schouler revijama, a zatim je vrlo brzo zavladala jesenjim kolekcijama poznatih modnih kuća Christian Dior, Rodarte, Salvatore Ferragamo, Sally LaPointe, Suno, Thakoon, Lanvin. Nakon pista osvojila je srca poznatih dama i modnih blogerki pa slobodno možemo reći da je ona definitivno statement komad ove sezone.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: