Urbano, seksi, ženstveno i drugačije! Pet modela suknji koje morate imati ove zime

by | decembar 12, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Maksi, midi ili mini? Bez obzira koju dužinu suknje ponesete nećete pogrešiti jer se ove zime nosi sve! Osim klasične pencil suknje, maksi ravnog kroja ili midi balon suknje koje se provlače kroz kolekcije iz godine u godinu, svaka sezona donese neki novi trend i model koji brzo postane must have komad. Pre par sezona to su bile suknje sa volanom na struku, prošle sezone “car wash” modeli, a koje su sada aktuelne otkrijte u nastavku.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Plisirana suknja

Kraljica modne scene ove jeseni definitivno je plisirana suknja. Nakon što su midi model sa nežnim pliseom na svojim Pre-Fall revijama predstavili Gucci i Phillip Lim svi su poludeli za ovim pomalo zaboravljenim, šik komadom. Gotovo da nema modne kuće, kao ni hight street brenda koji nije predstavio svoju verziju ovog lepršavog modela – od Mugler i Alice + Olivia asimetričnih, preko kožnih i plišanih u Rag & Bone, Valentino i Prada kolekcijama pa do šik metalik kod Blumarine, Stelle McCartney, Markusa Lupfera, Isabele Marant, Adama Lippesa i mnogih drugih kreatora.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bez obzira koju izaberete lako je možete ukombinovati sa džemperom za dnevni outfit ili uz svileni top i visoke cipele za ludi noćni provod.

Pročitajte i… Čizme, farmerke, kaputi… Ovo su efektne kombinacije za zimsku sezonu

Kliknite na sledeću stranicu… 

Suknja na preklop

Spoj luksuza, misterije i individualnosti donela je suknja na preklop koja se pojavila u prolećnim kolekcijama brojnih poznatih brendova. A svoj trend nastavlja i ove sezone.

Savršena za poslovne i večernje kombinacije, zbog diskretnog proreza i visokog struka podjednako dobro stoji i visokim i niskim damama te modni znalci tvrde da je ona jedini model suknji koji vam treba da biste bile šik tokom hladnih dana.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Izbor veličina, materijala i boja je veliki. Vanvremensku kožnu predstavio je Maison Margiela, pastelne tonove predlažu Alberta Ferretti i Vetements, dok Lush Meadow, boju godine mogle smo da vidimo na Pamella Roland reviji. Posebnu pažnju privukle su David Koma i Marni suknje na preklop ukrašene dugmadima i zanimljivim detaljima.

Osim skupih dizajniranih, ovaj model nude po pristrupačnim cenama i H&M, Bershka, Zara, Pull&Bear, Orsay.

Lakovana koža

Kožna suknja je sama po sebi izrazito senzualan komad koji privlači pažnju pa je zato nosimo i u večernjim izlascima tokom leta dok hladnije dane ne možemo zamisliti bez nje.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ove jeseni i zime kožne suknje dobijaju novi sjaj i teksturu u vidu lakovanih modela najčešće u crnoj i crvenoj boji kakve smo videli na Creatures of the Wind, Isabel Marant, Chanel, Diesel Black Gold revijama. Anthony Vaccarello je sjajne suknje dodatno ukrasio seksi čipkom i odlučio se za asimetričan kroj, dok je modna kuća Saint Laurent predstavila model u disko stilu 80-ih.

Pročitajte i… Brend koji je pokorio svet i ukrao slavu Zari… Kakav je vaš sud?

Zavodljivi šlic

I dok je “car wash” suknja sa razrezima bila popularna prošle godine, modni dizajneri se ove zime vraćaju šlicu stavljajući na taj način u prvi plan vitke noge. Svedeni luk u retro stilu 40-ih godina predlažu A Détacher i Nina Ricci, duboki šlic za zavodljivi look našao se u David Koma, Mugler i Bibhu Mohapatra kolekcijama, dok je modna kuća Felder Felder otišla korak dalje te je umesto jednog predstavila maksi suknju sa dva izazovna šlica.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Čvor na suknji

Nakon cipela i torbi predimenzionirani čvor preselio se na odevne komade. Statement detalj na svoje suknje dodali su Victoria Beckham, Isabel Marant, Vivienne Westwood, Sophie Theallet, Joseph, Paper London i Dodo Bar Or. Nakon pista osvojila je srca poznatih dama i modnih blogerki a slobodno mogu reći da ona suvereno vlada svim društvenim mrežama.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kod nas ih možete naći u Zari i Mangu gde su vam u ponudi modeli u različitim bojama I materijalima.

Pročitajte i… Žene sa najviše stila znaju da je tajna elegancije obući se od glave do pete samo u ovu boju!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: