Norin dnevnik: Bilo je lepo, ali mjau…

by | novembar 27, 2017

Izlazim s tim tipom. Realno pogodan. Zvao me je, zapravo, više puta pa sam pristala, jer nemam neki ludi plan za provod, a i bojim se osvete karme (ne možeš samo uzimati…). Kola staju ispred zgrade, zavesa na petom spratu se neprimetno razmiče – to sam ja. U kafiću ovo i ono… Ovako i Onako… da li ga slušam?? Da, da. I ne. Slušam ga kao što idem kupiti hleb i kao što ponekad idem na trčanje- sto koraka unapred. Osećam se krivom (milost je okrutna).

Autor: Nora Šaponja Žunjić

Treba da pronađem nekoga. Pokušavam već duže vreme sa tim paušalnim načinom izražavanja jer mi se čini da će on brže da dođe ukoliko se postavim da je to isto kao i reći – Treba da se maknem odavde na nedelju dana…

– Dakle, Milane– pitam ga – imaš li devojku? On se nasmeje – Paaa… mislio sam da radim na tome (hm, polu – duhovit je). – Ma nismo mi jedno za drugo – kažem mu drugarski. Drugarski ton spašava situaciju pogotovo ako ste oboje takvi… nevoljni sinovi sudbine… na kraju može još od svega da ispadne prijateljstvo. Stoga mu još kažem- Bolje da prekinemo odmah dok još nije stiglo glavno jelo. – Ne, ne- insistira – Istina je da nemam lepšu opciju za ovo veče (vrlo galantan…). Na desertu saznajem da Milan ima devojku koja je otišla da radi na kruzer. Nazdravljamo njenom povratku.

Hodam gradom. Subota uveče krije razne parove, zaljubljene, razdvojene, saputnike, prijatelje…Bleska se trotoar opran kišom i tu i tamo nameti lišća. Jedna godina ima 52 subote, a to je, rekla bih, sasvim dovoljno da se jedne od njih vraćate kući sa dejta dok čekate onaj pravi…

Sutradan me Irina pita kako je bilo. Ona kao i sve udate žene očekuje samo kapitalne vesti. –Bilo je- odgovaram. – Hm, devojko, kaže ona – svaki put kad odbiješ frajera negdje se rodi mače koje će te čekati posle četrdesete, kad budeš sama i usamljena.
– Dakle? – pita. – Pa, kako da ti kažem… bilo je lepo, ali ipak mjau…

 

Pročitajte i…Norin dnevnik: A ovo mora da je predivna ćerka

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top