Categories Blog

Norin dnevnik: Lek protiv nevidljivosti

Tražim kaput, damski kaput i povela sam u šoping mamu. Ona će mojoj kupovini dati „edge“, tj, predložiće nešto što će privlačiti poglede, nešto što bi pre sto pedeset godina nosila Ana Karenjina, a danas Kim Kardašijan. Ja ću uperiti prstom u neki stidljivi tamno plavi kaputić nejsvedenijih linija mogućih, jedan od onih kakve na Instagramu nose moje hipsterske muze. – Treba biti ispod kolena, damski kaput mora biti ispod kolena –reći će ona, a ja ću se po stoti put naći u situaciji u kojoj razočarano gledam u svoj odraz u ogledalu, od glave do pete umotan u kreaciju od kamelhara kritikujući – Ovo je tako na prvu loptu…

Autor: Nora Šaponja Žunjić

Jer ja pripadam generaciji koja u odevanju nastoji biti manje direktna, koja, kao retko koja u istoriji, želi izgledati manje glamurozno od roditelja. Jer postavke su se od promenile od tada, oni su u svom detinjstvu iskusili modnu neimaštinu gde su deda i baba nosili samo tamno plavu, oker i braun, a mi, rođeni u modnom izobilju, tražimo „pročišćeni“ garderober, preporučuju nam ga u Vougeu, sve te naivne košuljice, gumene čizme i grube ribarske džempere (retro bicikle sa pletenim košarama za baget..)

Međutim, odem ja tako „skockana“ u kafić. Kažem vam, jednako tako sam mogla biti i miš koji se ušuljao jer nitko, ama baš nitko od konobara (tipova od dva metra) nije obratio pažnju na mene… iako znam, na primer, koja se promena nedavno dogodila u vrhu modne kuće CÉLINE – I, šta s tim? – upozorila bi ona koja je iskusila žudnju za obiljem. – Gde se to na tebi vidi? Proćiće ti godine… A, ja onda iznervirano pomislim – Dobro, kada će više ovaj mamlaz doći da me usluži?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA