One light shot: Salata sa skušom

by | januar 15, 2018

Jedna prava obrok salata koja sadrži odličnu kombinaciju sastojaka. Pored toga i boje su usklađene pa će vam podići raspoloženje. Ovakav obrok možete poneti i tako imati pored sebe dopunu energije. Pogodna je za bilo koje doba godine jer su ove namirnice uvek dostupne.

Potrebno:

-1 srednji filet skuše
-1/2 zelene jabuke
-1/2 limuna
-1 kašičica maslinovog ulja
-1 kašika sirovog badema
-1 kašika sirovog suncokreta
-1/2 šolje kukuruza šećerca
-prstohvat soli, biber

Ukoliko želte da pripremite sami skušu možete je ispeći ili skuvati. Za prvu opciju možete koristiti aluminijumsku foliju, tako što ćete je uviti i peći u rerni na 180 stepeni, oko 20ak minuta. Možete je začiniti sa par kapi ulja, biberom i malo soli. Što se tiče druge opcije kuvajte je u većoj količini vode, kako bi filet bio potopljen skroz. Potrebno je približno vremena kao i za pečenje, pa ne možete mnogo da pogrešite. Dok se riba sprema skuvajte kukuruz šečerac ili koristite onaj iz konzerve. Za kraj ostaje samo da iseckate jabuku, kada bude gotov i filet ribe takođe na komadiće, dodate semenke, badem i šećerac.

Možete dodati maslinovo ulje i so po želji. Pored skuše možete koristiti i tunu, na taj način će priprema biti još jednostavnija.
Ako želite da povedete računa o svojoj ishrani tako što ćete praviti samostalno obroke, ovo vam može biti jedna od opcija. Potrudite se da izbegnete brzu hranu I slatkiše, ja vam dajem opciju, a biće ih još tako da nema izgovora. Budite dobro, trenirajte I rezultati neće izostati.

Pročitajte i… One light shot: Ukusne i zdrave knedlice

Tagovi:

top