Post-raskid u 5 tačaka

by | januar 30, 2014

Dobar Lik u ulozi flastera i antibiotika

dobar_likVolim konkretna i kratka i jasna pitanja, iako na njih možda nema jednako konkretnih a pogotovo ne kratkih odgovora. Ali, ja moram probati, pa ako pomogne – pomogne. Setite me se nekad. Čokolade i kuvana jela primam na dobro poznatu adresu redakcije. Volim i vino. Belo.

„Dečko me je varao i ostavila sam ga. Zapravo ne znam ko je koga ostavio, ali znam da sam ja totalno sj….a. Kako da se što pre oporavim i nastavim dalje?“ Tijana, Beograd

Draga Tijana,

Za tebe, ali i sve ostale cure, osmislio sam program u pet tačaka. Hteo sam da objavim jednu od onih idiotskih knjiga za samopomoć, ali čak ni Iva Štrljić potpomognuta Marijanom Mateus ne bi uspela da pet prostoproširenih rečenica razvuče na knjigu pa makar font bio i 26. Dakle, evo ukratko:

1. Sreća je najbolja osveta – Iako on možda neće videti tu tvoju buduću sreću, ti je pronađi a to ćeš najbolje uraditi tako što je nećeš aktivno tražiti. Bavi se poslom, hobijima, prijateljima… životom. Videćeš da će i sreća u ljubavi tu negde sama se dogegati ili spektakularno uskočiti.

2. Distanca – Najbukvalnije moguće. Geografski se udalji od njega. Ako on već nije od tebe.

3. Izbegavaj svaki kontakt – Ako ne moraš da ga gledaš i imaš bilo kakvog posla s njim (ne znam u kakvim ste sve odnosima bili osim u ljubavnim) – nemoj. Ako moraš, nek to bude e-mail ili SMS, dok skroz ne rešite to što vas još drži u kontaktu.

4. Nema FB, Twittera i ostalih soc-umrežavanja! – Svako ima mazohistički poriv da povremeno špijunira svoje bivše po internetu. Nemoj!

5. Nema oproštaja ako nema materijala – Ne zaslužuje svako oproštaj. Neke stvari su neoprostive i tako ih treba i tretirati. Ljudi su za takve stvari i izmislili boga, da prašta ono što oni sami ne mogu.

Tagovi: