Prljavi ples sa Venerom

by | jun 7, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

I šta sad da obučem za prvi ’date’?! Jednom u 105 godina se dešava da Venera napravi urnebes na nebu i od svih dana na ovom svetu on baš danas našao da dođe!

Orman mi je prepun ali kako da odaberem pravu kombinaciju?! Inače mi to nikada ne predstavlja veliki problem. Latim se za prvu haljinu u podugačkom nizu, ali pod ovim silnim astronomsko – astrološkim aspektima, koji kovitlaju nebom ove nedelje, nemam rešenje na vidiku.

Ni živa ni pametna nisam

Šta ako napravim kiks?! Ipak se to dešava samo jednom u 105 godina! Šta ako je to TAJ, a ja izađem u pogrešnoj haljini i samopouzdanje mi sklizne niz noge pre nego haljina?! Ne bi valjalo. Zato u pomoć zovem prijatelje.

Prijatelj br.1: Dizajnerka

Ducka me odmah provalila da mi misli zbunjuje Venera. Kao umetnica bez straha i mane, sa prefinjenim ’’osećajem za feeling’’ (što bi rekla Ceca), odmah mi predlaže trikolor varijantu da zadovoljim sve aktivne planete na nebu.

U bojama Zemlje, Sunca i Venere već stojim pred ogledalom i vrtim se u svilenoj, plise haljini, sa nežnim cvetovima. U glavi mi već svira mandolina. Pred očima već vidim kako pripijeni plešemo na terasi hotela, na hridi iznad mora, u vreloj letnjoj noći. U stvari, još uvek čujem zvuke Pink Martini orkestra, koji sam zanesemo slušala pre neki dan na koncertu sa istom slikom u glavi. Samo sam tad nosila haljinu na tufne.

Prijatelj br.2: Matori prepredenjak

Uto se javlja i stari lisac sa višedecenijskim, interplanetarnim iskustvom. Godine mu nisu naškodile ni malo, dapače, one su i onako samo iluzija. Njegov oštroumni savet je da obučem nešto čemu Mars ne bi odoleo.

I tu se moj pogled u ormanu srola u potpuno drugom smeru. Romantika gubi svaki smisao. Hard core sexy look ruši sve ostale ofingere oko sebe. Agresivno zeleno bež ljubičasta haljina sa dubokim dekolteom mi se čini kao pravi izbor. Više puta do sada mamila je uzdahe.

U poslednjem trenutku, vadim iz grudnjaka mega-giga push-up. Sve što njime može da se nabilduje su izneverena očekivanja. What you see is what you get, darling. Petica sam ali u glavi i to je moje najjače oružje.

Prijatelj br.3: Astrologica

Moja astrologica Bojana shvatila je ozbiljnost situacije i javlja se brzom depešom čak iz Grčke. Sa sigurnošću eksperta, bez dvojbe savetuje da haljina bude uska i pripijena. Po mogućnosti da ima jednu tufnu, da ispratim Venerinu okultaciju. Kaže, fora je da izbor haljine bude redak i čudan, da zbuni i privuče.

Tu mi je laknulo. Hvatam se za moju omiljenu od crvenih, prema datom opisu, iz čitave palete crvenih haljina u mom gardaroberu. U njoj se osećam najsigurnije, a vrlo je bitno na prvom dejtu osećati se dobro i udobno u svojoj koži.

Kako u broševima oskudevam, a da se latim igle i konca da na brznu izvezem neku tufnu samo bih rizikovala da se prvi ’date’ odigra u Prvoj pomoći. Kako mi je flekanje oduvek išlo od ruke, odlučujem se za nehajnu fleku od vina. Uz crveno vino imam bingo! U tom slučaju, haljina ide dole brže nego što sam i imala na umu. Jer fleka ne može da čeka! U suprotnom, ostaće tu zauvek, pa eto belaja… 😉

Ideja je da ostane ON, a ne fleka.

Neprijatelj br.1: Švaler

Predlog crnog-alfa-vraga Brkija da se obavijem samo sa par kapi parfema Chanel 5 odbacila sam kao prevaziđeni kliše. Dovoljno je što odabir frajera spada u domen jednog od klišea.

I dok stavljam moj omiljeni Chanel Mademoiselle na sve akupunkturne tačke od značaja za buđenje strasti, zvoni mi telefon. Glas sa druge strane žice kaže da se strpim do sutra. Neodložne poslovne obaveze remete naš ljubavni plan.

Da li to znači da simbolika Sunca ipak mora nadjačati Veneru? 🙂

Možda, ali to mi u ovom trenutku zvuči sasvim OK. Jako Sunce i želim u svom životu.

Žana Korolija, vlasnica agencija za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: