Kako i u kojoj meri treba koristiti belu senku?

by | januar 15, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Zima je idealno vreme da maksimalno iskoristite sve bele senke koje imate, a ne znate kako i kada da koristite. Morate biti veoma pažljivi jer se vrlo lako može desiti da preterate, što će dovesti do suprotnog efekta.

 

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Najvažnije je znati da nikada ne koristimo samo belu senku, a naročito ne preko celog kapka. Uvek je možemo koristi kao hajlajter ispod luka obrva i u unutrašnjem uglu oka. Za to će nam najbolje poslužiti sedefaste bele senke. Ipak, u određenim prilikama možemo se poslužiti belom senkom kako bismo dobili nešto dramatičniji i upadljiviji makeup look. Takav izgled će odlično ići uz ove zimske dane kako bismo dobili izgled snežne kraljice.

Potrebna nam je barem još jedna ili poželjno dve-tri druge nijanse, npr. različite nijanse sive i crne ili možda boje poput plave, zelene, pink, ljubičaste i sl.

Kako da kombinujete belu senku i one u boji pogledajte na sledećoj strani… 

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Senke u bojama nanosimo u spoljašnje uglove očiju i malo iznad pokretnog dela kapka, a u unutrašnje uglove pokretnog dela kapka nanosimo belu mat ili sedefastu senku.

Nju nanosimo onoliko daleko, koliko želimo da nam oči budu naglašene. Možemo je naneti u maloj količini kako bismo samo malo naglasili i otvorili oči, a možemo je naneti i preko celog pokretnog dela kapka za dramatičan izgled. Važno je da se lepo stopi sa ostalim bojama, kako bismo imali postepen prelaz, osim ako se radi tehnika cut crease koja zahteva malo veštiju ruku.

Ukoliko želimo da senka bude izraženija i postojanija ispod bele senke možemo prvo naneti kremastu belu senku ili olovku, a zatim gotovo nalepiti senku u prahu ili kamenu preko toga. Preko senki možemo eventualno dodati malo srebrnih šljokica.

Za kraj ne zaboravite da nanesete crni ajlajner i u nekoliko slojeva crnu maskaru a za još izraženije oči stavite i veštačke trepavice.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: