Korak po korak: Jednostavan primer glamuroznog mejkapa

by | mart 18, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Glamurozna šminka je namenjena svečanim prilikama, a ona ne mora biti komplikovana za izvedbu. Ovako našminkane žene izgledaju elegantno, misteriozno i zavodljivo.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Na nedavnoj dodeli „Oskara“ smo mogli videti kako blistaju holivudsve lepotice. Jedna od meni najlepših žena, Šarliz Teron, nosila je glamurozan mejkap u pastelnim tonovima. Akcenat je stavljen na guste trepavice, a besprekoran ten je blago naglašen rumenilom u boji breskve. Nisu zaostajale ni Miranda Ker, Olivia Vajld, kao ni mnoge druge koje su imale sveden i blistav mejkap za ovaj svečani događaj.

Po ugledu na ove dame, možete i same napraviti sličan mejkap. Pre svega, neophodan vam je besprekoran ten kao osnova. Nepravilnosti pokrijte korektorom, nikako većim količinama pudera. Nakon nanetog prajmera za oči, nanesite svetlu senku ispod obrva, a na pokretni deo kapka natapkajte sedefastu senku u zlatnoj ili pesak nijansi. Samu orbitalu osenčite tamnijom, mat braon senkom. Po želji možete izvući ajlajner.

Veštačke trepavice su neizostavne. Ukoliko ih niste nikada same stavljale, isprobajte ovaj korak nekoliko puta ranije, pre svečanog događaja, ili jednostavno zamolite svog šminkera da vam pritekne u pomoć, Jednom kada ih isprobate, želećete da ih nosite za svaku, vama važnu prigodu jer ćete uz njih izgledati ženstveno i imaćete otvoreniji pogled. Naviknite se na komplimente koji idu u paketu s njima.

Karmin, uz ovakav look, može biti u nude nijansama, tonovima breskve, ali i crvene boje. Svaka žena može da nosi crveni ruž, ali u različitim nijansama. Ako vam je koža svetlija, slobodno stavite jarko crveni, ako je pak tamnija, držite se onih s narandžastim tonom.

Kako je dodela „Oskara“ iz godine u godinu diktirala mejkap trendove za predstojeću sezonu, posle ovog možemo da zaboravimo na gruba konturisanja lica. Akcenat će biti na svežem, prozračnom i prirodnom izgledu kože. Tamno smeđe linije po sredini obraza su stvar prošlosti i zameniće ih puderi koji su nevidljivi na koži, decentno naneseni iluminatori i rumenila. Ne znam za vas, ali ja se lično ovim promenama veoma radujem…

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: