Categories Inspiracija

Mali a snažni – Mac mini računari

Ako spadate u ljubiteljke minijaturnih desktop računara i u potrazi ste za jednim takvim moćnim rešenjem onda je pravi izbor za vas neki od aktuelnih Mac mini računara kompanije Apple. Ove mašine vizuelno izgledaju veoma, veoma atraktivno i kockastog su oblika. Kompletno su napravljene od jednog komada aluminijuma, koji im daje na čvrstini i otpornosti, ali i na lakom održavanju, pa nećete morati puno da se trudite oko njihovog čišćenja.

Iako na prvi pogled deluju kao slabašna rešenja zbog svojih malih dimenzija, aktuelni Mac mini računari su zapravo sušta suprotnost – izuzetno su brzi i poseduju veoma moćne grafičke akceleratore, tako da sa njima računajte na maksimalno uživanje u multimedijalnim sadržajima (muzika, filmovi, igrice..). Često se mogu videti na stolovima modernih kancelarija i domova, ali nisu retki gosti ni moćnih studija za audio/video montažu.

U ponudi kompanije Apple su trenutno tri Mac mini računara i sva su fizički potpuno identična. Dva su namenjena širokim narodnim masama, a jedan je serverskog tipa. Nude dobru povezanost sa drugim uređajima, kako žičnu, tako i bežičnu, a ako zatreba uvek ih možete poneti sa sobom jer su izuzetno lagani.

Autor: Nebojša Rašković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA