Categories Inspiracija

Rešite se neugodnih mirisa u svom domu

Predstavljamo vam nekoliko praktičnih saveta kako da se rešite neugodnih mirisa u svom domu, pre svega u kupatilu i toaletu, te svoj životni prostor učinite mirisnim na sasvim prirodan način.

Sapun za ruke

Iskoristite ga tako što ćete poprskati WC šolju tečnim sapunom za ruke i pustite vodu dok istovremeno četkom stvarate više pene i ribate je. Na taj način ćete ukloniti neugodne mirise i neće biti potrebe da koristite veštačke osveživače vazduha.

Narandžina kora

Osvežite kupatilo tako što ćete u manju činiju narendati malo narandžine kore i ostaviti u kupatilu na neko vreme. Njen snažan i prijatan miris vrlo brzo će neutralizovati sve neugodnosti u vazduhu.

Soda bikarbona

Ona se najčešće stavlja u malu posudu u frižider kada želite da ukolnite neprijatne mirise jer ih soda jako dobro upija. Naravno, ovaj trik funkcioniše u bilo kojoj prostoriji, ne samo unutar frižidera, te možete ostaviti posudu u kupatilu ili prostoriji koja neugodno miriše. Menjajte sadržaj posude barem jednom mesečno.

Sirće

Njime možete brzinski premazati pločice u kuhinji i kupatilu. Posebnu pažnju posvetite pločicama oko WC šolje. Isto tako, ako vodu puštate dok je poklopac podignut, moguće je da se kapljice s neugodnim mirisom rasprše na zidove okolo školjke pa obratite pažnju i na njih. Isto tako, možete posuti malo sirćeta u WC šolju i ostaviti najmanje sat vremena pre puštanja vode. Za dodatno osveženje pomešajte sirće i sodu bikarbonu u šolji.

Eterično ulje

Može vam pomoći u otklanjanju neugodnih mirisa tako što ćete natopiti komadiće vate u eterično ulje bilo koje vrste i staviti ih u posude na policama ili u šoljicu na radnom stolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA