Categories Stil života

Kokteli iz kultnih filmskih ostvarenja+recepti

Ovog leta probajte koktele iz kultnih filmskih ostvarenja! Pogledajte kako da napravite omiljene koktele Getsbija, Merlinke i Bonda…

Alkohol i njegove koktelske varijacije inspirirale su mnoge umetnike i pomogle u otklanjanju inspirativne blokade. Neke od njih ste nebrojeno puta susretali na malim ekranima, a o nekima čitali u romanima. Kako bilo ne možete poreći kako su pojedinci ipak znali da uživaju i kako biste neke od tih koktela hteli da pijete u svom domu ako već niste na gala zabavama 20-tih.

U nastavku vam donosimo recepte nekih najpoznatijih ostvarenja:

Vesper-James Bond i Casino Royale (2006)

Verovatno svaka obožavateljka Džejmsa Bonda napamet zna scenu u kojoj Danijel Kreg naručuje čašu svog omiljenog koktela. Od danas ne vidimo razlog da i vi ne uživate u njemu. Za bondovski koktel trebaće vam da promešate tri merice Plymouth džina, jednu mericu Absolute vodke i 5 merica suvog belog martinija ili Kina Lileta. Dobro ohladite i servirajte uz limunovu koricu.

French 75-Casablanca (1942)

Najljubavniji film svih vremena i klasik svih klasika – Kasablanka. Nemoguće je kreirati ijednu top listu koja ima veze s filmom, a da ne uključuje KasablanKu. Izvrsni Hemfri Bogart i Ingrid Bergman uživali su uz Frenč 75, a za njega su vam potrebni 2 merice londonskog suvog džina, 5 merica šampanjca Brut, kriška pomorandže po čaši, te malo limuna i trešnja. Priprema nije komplikovana, ali ukoliko želite originalnu verziju, potrebno vam je da pola čaše napunite izmrvljenim ledom, a polovinu pomešanim džinom, šećerom i limunovim sokom. Po receptu ide jedna kašičica šećera po čaši, a na samom kraju je ukrasite kriškom pomorandže i trešnjom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA